Sagan i ny triumf: Fuglsang tog tid på førertrøjen

Peter Sagan sikrede Tinkoff-Saxo den anden etapesejr i Schweiz Rundt, da han sejrede på sjette etape

Peter Sagans formkurve peger opad. Torsdag tog han etapesejr nummer to i Schweiz Rundt. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Peter Sagans formkurve peger opad. Torsdag tog han etapesejr nummer to i Schweiz Rundt. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Peter Sagan fra Tinkoff-Saxo-holdet var urørlig, da han torsdag vandt sjette etape i cykelløbet Schweiz Rundt.

Den slovakiske stjernerytter kom bedst ud af de to sidste sving kort før mål og trådte igennem fra distancen, hvor hverken Alexander Kristoff (Katusha) eller Jürgen Roelandts (Lotto) kunne følge ham.

Det var Peter Sagans anden etapesejr i løbet, der tjener som test inden Tour de France, og dermed har Tinkoff-Saxo også hentet to etapesejre i det schweiziske løb.

Hvor utilfreds er Sagan på cykelholdet? (Foto: Ernst van Norde) Cykling Kold luft mellem Tinkov og superstjernen: Holdskifte på vej?

Sjette etape gik fra Wil til Biel og bød på 193 km i et terræn, der var noget blidere end onsdagens hårde bjergetape.

Fire ryttere lå længe i udbrud. Det var Axel Domont (Ag2r), Marek Rutkiewicz (CCC), Jerome Baugnies (Wanty) og Matej Mohoric (Cannondale).

Med to ryttere på mellemhånd var det et jagtende felt med blandt andre Thibaut Pinot i førertrøjen, der med syv kilometer igen havde godt 34 sekunder op til udbryderne.

Cykling Fransk bjergklatrer triumferer - Fuglsang skuffer

Der blev kørt i regnvejr og fem kilometer før mål resulterede våd asfalt og et jagtende felt i et styrt i feltet. Det lykkedes dog at hente de fire udbrydere, og til sidst bød ruten på to skarpe sving, hvilket splittede feltet før spurten.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) kom ind med gruppen lige efter Sagan. Det betød, at Fuglsang hentede fem sekunder på løbets førertrøje, der indehaves af Thibaut Pinot, og Fuglsang er dermed ét minut og 22 sekunder efter på sjettepladsen i det samlede klassement.

Syvende etape køres fredag Biel til Düdingen og byder på 164,6 km. Schweiz Rundt slutter søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer