Sarkastisk stjerne afviser Jakob Fuglsang

Julian Alaphilippe afviser blankt, at han gjorde noget galt på den sidste del af 8. etape

8. etape blev den med afstand mest begivenhedsrige i dette års løb, mener Michael Rasmussen. Han kommer her med sit syn på den kontroversielle afslutning.

SAINT-ÉTIENNE (Ekstra Bladet): Jakob Fuglsang var frustreret efter tidstab til Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe, hvem han mente fik pace af en motorcykel på 8. etapes afslutning.

Julian Alaphilippe var glad. For han fik den gule trøje tilbage efter udlånet til Giulio Ciccone, og var i første omgang sarkastisk, da han på pressemødet blev konfronteret med anklagen.

– Ja, jeg smækkede cyklen op på bilen og satte mig bag på motorcyklen – det gik meget hurtigere, lød franskmandens første kommentar, der dog blev afløst af et mere seriøst svar.

– Jeg synes ikke, at jeg lå bagved en motorcykel.

– Jeg kørte fuld gas, og det gjorde Thibaut også – og jeg kunne se, at de også kørte fuld gas nede bagved.

– Men jeg ved, at jeg ikke lå bag motorcyklen, sagde Deceuninck QuickStep-rytteren.

Jakob Fulsang var en del af den flok, der mente at Pinot og Alaphilippe fik læ af en motorcykel. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Jakob Fulsang var en del af den flok, der mente at Pinot og Alaphilippe fik læ af en motorcykel. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

I FDJ-lejren var der high fives og hurra-råb i luften efter at holdkaptajn Pinot også fik bonus.

Her bragte Fuglsangs anklage ikke sportsdirektør Philippe Mauduit ud af balance.

– Vi bliver nødt til at se på tv-billederne fra helikopteren, om der var en motorcykel eller ej. Jeg så ingen.

– Men det er altid det samme problem: Er man i front, er der en motorcykel. Er man bagved er der en motorcykel. Og er man ikke i den position, man gerne vil være i, så er det, fordi de andre har ligget bag en motorcykel.

– Vi kan sige det samme om Thomas De Gendt. Men det gør vi ikke, sagde franskmanden, der mener, at motorcyklernes tilstedeværelse er til debat.

– Nogle gange er det til fordel for en, andre gange ikke. Sådan er det for alle, sagde franskmanden.

Astana forsøgte at sætte resten af feltet under pres på etapens afslutning. Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix Cykling - 13. jul. 2019 - kl. 18:03 Frustreret Fuglsang: - Hvad skal jeg gøre? Kaste en flaske efter dem?


Thomas De Gendt kunne næsten ikke tro det, da han krydsede lørdagens etape som vinder. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix Cykling - 13. jul. 2019 - kl. 17:38 Ny mand i gult - dansker i store problemer

Sport og Spil Tour-hold i kaos: Det sejler på dansker-hold

46 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere