Annonce:
Annonce:

Saxo-boss hjælper gerne: Derfor kommer Riis tilbage

Senest i 2017 er Bjarne Riis tilbage i det professionelle felt som teamejer, vurderer Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen

Sådan kommer Riis tilbage til cykelsportens højeste niveau
Annonce:
Følg Cykling

Efter otte sæsoner som sponsor i cykelsporten trækker Saxo Bank stikket, men medejer Lars Seier Christensen er parat til igen at koble sig på et projekt, når – ikke hvis – Bjarne Riis gør comeback som teamejer.

- Jeg tror, at Bjarne er tilbage senest i 2017. Han er verdens dygtigste på sit felt, og han er kun lige fyldt 50 år, så det skulle være mærkeligt, hvis han ikke gerne ville arbejde videre i cykelsporten, siger Lars Seier Christensen i et telefoninterview med Ekstra Bladet.

- Jeg taler jævnligt med Riis. Vi er gode venner, og nogle gange taler vi om forretning og cykling. Det betyder ikke, at Riis ikke kan lave noget selv, men hvis han har brug for min hjælp, så er jeg altid villig til at lytte til en god idé.

Saxo Bank vender ryggen til Tinkov

Annonce:

- Jeg hjælper gerne Bjarne tilbage, hvis jeg kan, men så længe, vi ser Bjarne tilbage igen, er det ikke afgørende for mig, om jeg er med eller ej, siger Lars Seier Christensen.

I cykelverdenen kom nyheden om Saxo Banks farvel til teamejer Oleg Tinkov ikke som en stor overraskelse. Tinkov trådte til på Team Saxo Bank som sponsor i sommeren 2012 og købte halvandet år senere holdet af Bjarne Riis. Den danske bank forblev på holdet som sponsor, men da Tinkov i marts fyrede Riis og ydmygede ham ved at kalde ham doven og gammeldags, var der ikke mange, der forventede, at Saxo Bank ville forlænge sit sponsorat ind i 2016.

I en pressemeddelelse sagde Saxo Bank torsdag pænt farvel og tak til Oleg Tinkov, men han viste ingen respekt for sin danske partner. Han slyngede i stedet via cyclingnews.com en af sine hyppige fornærmelser af sted mod Danmark.

Tinkov håner Saxo Bank: De havde ikke penge nok

Det var givetvis ikke den afsked, Lars Seier Christensen havde ønsket og forventet, men han lod sig ikke provokere af den russiske milliardær.

Annonce:

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi synes, at samarbejdet med Oleg Tinkov er gået fint, og vi takker for partnerskabet og kigger fremad, sagde bankdirektøren torsdag eftermiddag.

Seier Christensen udtræder ved årsskiftet af direktionen i Saxo Bank, men han er fortsat storaktionær. Hans mangeårige forretningsparter Kim Fournais driver biksen videre. Fournais er i modsætning til Lars Seier Christensen ivrig motionscykelrytter og var den, der i 2008 tog initiativ til sponsoratet af Bjarne Riis’ hold.

Derfor er et fremtidigt sponsorat i cykelsporten ikke udelukket – og faktisk kan banken allerede i 2016 have en finger med i spillet. Lars Seier Christensen sagde torsdag, at bankens sponsoraktiviteter i 2016 ikke omfatter ’et større cykelsponsorat’.

- Betyder det, at Saxo Bank stadig vil være sponsor i sporten på et lavere niveau?

- Det vil jeg helst vente med at sige noget om, indtil vi har noget helt konkret på det område, sagde Lars Seier Christensen.

Tinkov: Bjarne har ikke råd til mit hold - danskere er for nærige

Annonce:

- Er der sandhed i forlydender om, at Riis har forsøgt at købe sit hold tilbage?

- Det kan jeg ikke rigtigt kommentere. Men der er cykelhold nok derude, som man kan blive involveret i, hvis det er det, man gerne vil. Man kan roligt regne med, at Bjarne kommer tilbage.

- Hvad er din reaktion på, at Riis forsøger at købe sig tilbage i cykelsporten?

- Det er ikke overraskende. Det (Tinkoff-Saxo, red.) er et af verdens bedste cykelhold, og det er det hold, han kender bedst. Det er det hold, han i det store og hele selv har bygget op, så det er da meget naturligt, hvis han kigger på det, siger Lars Seier Christensen.

- Jeg er sikker på, at han også er drevet af, hvad der er den mest fornuftige vej tilbage. Jeg er ret sikker på, at han kommer tilbage igen. Det er en ambition, ved jeg, siger Lars Seier Christensen.

- Om det bliver i 2016 eller 2017 er svært at sige, men selvfølgelig vil han gerne tilbage. Han er ikke mæt af dage, og jeg tror, han gerne vil vinde flere cykelløb.

Annonce:

Afsløring: Riis vil købe sit hold tilbage

Se cykelreporter Brian Askvig og cykelkommentator Michael Rasmussen diskutere Bjarne Riis' forsøg på at købe sig tilbage i cykelsporten:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: