Saxo-boss: Jeg savner Bjarne

For første gang besøger Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen Tour de France uden Bjarne Riis, men han tror, at Riis vender tilbage til Touren en dag

Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen er for første gang til Tour de France uden Bjarne Riis. (Arkivfoto: Ernst Van Norde).
Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen er for første gang til Tour de France uden Bjarne Riis. (Arkivfoto: Ernst Van Norde).

PAU (Ekstra Bladet): Med svedperler springende frem på pandebrasken pakkede op mod 100 pressefolk sig mandag sammen i et alt for småt mødelokale på Hotel Mercure til Tinkoff-Saxos pressemøde, og bagest i lokalet stod den store Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen, som er kommet til Tourens hviledag for at følge sit hold.

Luca Paolini er smidt ud af Tour de France for en positiv dopingprøve, der sporede kokain i hans blod. (Foto: AP) Sport Kyllingen: Drop den moralske pegefinger

Trods den kvælende hede og den ringe albueplads manglede der efter bankbossens mening en mand i lokalet: Bjarne Riis.

- Jeg savner selvfølgelig Bjarne, som er min sædvanlige kammerat, når jeg er til Tour de France, sagde Lars Seier Christensen efter pressemødet, hvor Ivan Basso annoncerede sin retræte fra løbet på grund af en tumor, som blev konstateret på grund af smerter efter et styrt på femte etape.

I lighed med talrige andre ryttere i feltet har Jakob Fuglsang måttet acceptere en lønnedgang i sin nye kontrakt - som efter alt at dømme er med Astana. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Tour-feltet presset på lønnen: De kæmper for kontrakten

- Det er første gang, jeg ser Tour de France uden Bjarne, konstaterede Lars Seier og vurderede, at Riis en dag vender tilbage til cykelsporten og Tour de France.

- Det ville undre mig, hvis han ikke kom tilbage. Jeg ved ikke noget konkret, men det ville undre mig, sagde Lars Seier.

Efter sigende skyder Saxo Bank fem millioner euro – omkring 37,5 millioner kroner – i Oleg Tinkovs cykelhold om året. Reklameværdien er formentlig mange gange større, og banken er da også interesseret i at fortsætte i sporten, sagde Lars Seier.

Korkproppen vil flyde ovenpå igen (Foto: Jakob Jørgensen) Cykling Rygterne går: Riis arbejder på comeback

Om det bliver med Tinkoff-Saxo, har han ikke taget stilling til endnu, siger han. Først efter Touren træffer Saxo Bank en afgørelse om at forlænge eller afslutte sponsoratet.

Efter dagens hviledag venter Pyrenæerne. Se Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen vurdere årets bjergetaper:

Se den samlede stilling i Tour de France:

17 kommentarer
Vis kommentarer