Se Kyllingens hæsblæsende tur ned fra Tourens tag

Nedkørslen fra Col d’Allos, som i år er Tourens højeste punkt, er noget af det sværeste, Michael Rasmussen har prøvet som cykelrytter, fortæller han

Der var knald på, da Michael Rasmussen tog turen ned ad fra Col d'Allos. (TV: Tariq Mikkel Khan)

SELONNET (Ekstra Bladet): Finalerne på bjergtoppene er altid dem, som fansene ser frem til med størst forventning, men nedkørslerne kan være lige så afgørende. Tourens højeste punkt er i år Col d’Allos, og nedkørslen derfra er yderst vanskelig og kan skabe ravage i feltet, vurderer Michael Rasmussen.

Han kørte på hviledagen nedkørslen for Ekstra Bladet med et videokamera på hjelmen, og han beskriver turen som noget af det sværeste, han har prøvet som cykelrytter.

- Jeg vil betegne nedkørslen som en ’uden for kategori’-nedkørsel. Det er 16 kilometer på noget af det mest ubehagelige asfalt, jeg nogensinde har kørt på, siger Michael Rasmussen på videoen.

Cykling TV: Kyllingen stegt: Erobrer legendarisk Tour-bjerg

- Det bliver en meget svær og afgørende nedkørsel for rytterne i Touren, og jeg håber, de alle kommer sikkert ned.

- Der er utroligt bumpet asfalt, så det gælder om at holde rigtigt godt fast i styret og være ualmindeligt koncentreret, siger Rasmussen, som kun bliver yderligere udfordret, da han kommer ned i tættere bevoksning på bjerget, så der lægger sig skygger over vejen.

- Nede under trægrænsen bliver konturerne i asfalten sværere at se på grund af skyggerne. Vejen er enormt ujævn og bumpet, og samtidig er oversigtsforholdene blevet endnu dårligere, siger Rasmussen.

Jakob Fuglsang mangler fortsat at notere sig for en etapesejr i Tour de France. Danskeren har hidtil opnået tre andenpladser i verdens største cykelløb. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tour-legendes opskrift: Sådan kommer Fuglsang tilbage

- Det er afgjort noget af det sværeste, jeg har været ude for på cykel. Det her kræver 100 procents koncentration i 20 minutter for Tour-rytterne.

Col du Galibier skulle have været Tourens højeste punkt i år, når turen gik derop på 20. etape. Tour-arrangør ASO har imidlertid på grund af et jordskred tidligere på året måttet udskifte bjerget med Col de la Croix de Fer.

Dermed er Col d’Allos Tourens højeste punkt i år, og første rytter på toppen hædres med prisen ’Souvenir Henri Desgrange’, som er indstiftet til ære for Tourens første direktør. Prisen er på 5000 euro, cirka 37.500 kroner.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

6 kommentarer
Vis kommentarer