Se mig, se mig, se mig: Playboy-model havde nær væltet Giro-feltet

Brystsvær Playboy-model har uforvarende sat ny fokus på tilskuere, som er så travlt optagede af selv at blive filmet, at de udsætter feltet for fare

Selfie-tosser på smalle bjergveje har under cykelløb flere gange skabt risiko for styrt, når de efter timers venten på feltet giver sig til at filme sig selv, når feltet kommer, og i iver efter at finde den bedste kameravinkel nær vælter ryttere omkuld.

Den brystsvære Playboy-model April Summers meldte sig søndag ind i klubben af selvoptagede, småt begavede tilskuere, som vender ryggen til begivenhederne for selv at komme i fokus. Det skete, da hun søndag ’overværede’ en etape i Giro d’Italia.

I stedet for at blot at kigge på cykelrytterne, satte hun sig selv i scene som en fjantet skolepige. Hendes kokette hop på stedet satte – givetvis helt efter hensigten – hendes fysiske fortrin i sving til senere glæde for hendes mange følgere på de sociale medier.

April Summers fotograferet på Barbados i 2014. Foto: All Over Press.
April Summers fotograferet på Barbados i 2014. Foto: All Over Press.
 

Men hendes påtagede begejstring var også ganske tæt på at forårsage kaos i feltet. På flade strækninger som den, hvor Summers lod sig filme med en mobiltelefon, når cykelrytterne let en fart på op mod 50 kilometer i timen.

Det overrasker ganske mange tilskuere, og det kan få frygtelige konsekvenser hvis en rytter bliver revet omkuld.

April Summers blev også tydeligt forskrækket, og hun publicerede senere videoklippet af sin optræden som en advarsel til andre langs Giro-ruten. 'Advarsel. Blev nær kvast af Giro100’, skriver hun med henvisning til, at Giroen i år er løb nummer 100.

Problemet med selfie-glade tilskuere, som står med ryggen til feltet og derfor risikerer at blive påkørt, blev for alvor blotlagt under Tour de France 2014. Dengang beklagede flere ryttere sig over ubetænksomme tilskuere, som først og fremmest havde taget opstilling langs ruten for at filme sig selv og lægge billeder ud på de sociale medier.

I flere tilfælde slog ryttere telefoner ud af hænderne på tilskuere. Den kendteste episode opstod, da italieneren Vincenzo Nibali i den gule trøje ramte en ung kvinde, som øjensynligt var i færd med telefonisk at varsle, at hun øjeblikke senere ville kunne ses på direkte tv.

Ifølge Wikipedia er April Summers - som er et kunstnernavn for Nadia Foster - såkaldt 'glamour-model' og har været på forsiden af mandebladet Playboy i forskellige lande mindst 30 gange. Hun fylder 29 år om få dage.

Søndagens etape blev vundet af Quick-Step-rytteren Fernando Gaviria, som også overtog løbets lyserøde førertrøje. Løbet begyndte fredag på Sardinien, og allerede mandag er en hviledag presset ind i løbet på grund af ekstraordinær rejseaktivitet.

Den store karavane er rykket til Sicilien, hvor der tirsdag er bjergfinale på vulkanen Etna. Giro d'Italia slutter 28. maj med en enkeltstart til Milano.
Sidevindsamok og colombianer snuppede førertrøjen

Giroens vilde fortællinger: Han bed i cykelslangen og blev toer