Sejrherren fik kramper: 'Folk trak ikke vejret i ti sekunder'

Flot etape efter et par dødssejlere, mener Eksta Bladets cykelekspert Michael Rasmussen. Her følger hans Top og Flop fra dagens etape

Stærkt lidende af kramper fik Calmejane bugseret sig selv i mål. Foto: AP
Stærkt lidende af kramper fik Calmejane bugseret sig selv i mål. Foto: AP
Følg Cykling

Så blev der endelig kørt cykelløb til Tour de France.

Der blev givet gas hele dagen, og rytterne må have haft det yderst vanskeligt i den franske varme. Ingen pauser, ingen svale og masser af fart igennem hele dagen, gør bare forholdene vanskelige.

Bare spørg den franske supersprinter Arnaud Demare, der led fra start til mål og flirtede kraftigt med tidsgrænsen. Han nåede dog i mål og er fortsat med i kampen om den grønne trøje.

Michael Rasmussen glædede sig også over det, han havde været vidne til i dag.

- Man må sige, at feltet som kollektiv kørte en begivenhedsrig etape efter to dødssejlere. Der bliver kørt sindssygt stærkt hele dagen, og spørger du rytterne, så er der nok flere af dem, der vil sige, at de ikke har holdt tissepauser i dag, fordi der har været kørt vanvittigt stærkt hele dagen. Det er klart, at når der kører 30-40 mand af sted, så bliver der kørt enormt stærkt, lyder det fra Ekstra Bladets cykelekspert.

Han glæder sig også over, at en af de danske Tour-drenge for alvor fik vist sig frem på lørdagens etape.

- Set med danske øjne var det også en god dag, fordi der var lidt at berette om. Det var rigtig godt kørt af Valgren, det må man give ham.

Begge Astana-danskere kom med favoritterne hjem i dag. Foto: Claus Bonnerup
Begge Astana-danskere kom med favoritterne hjem i dag. Foto: Claus Bonnerup
 

- Der skulle gode ben til det, han lavede i dag. Men han begik en fejl, da han sad og sov og ikke kom med, da Gesink kører op og lukker hullet allerede på tredjesidste stigning. Var han kommet med der, hvor forspringet var nede på 20 sekunder, så havde han ikke skulle lukke hul på et minut alene. De kræfter kunne han godt have brugt til sidst.

- Det er nemt at se i bagklogskabens kys, men det havde været det rigtige øjeblik, for benene havde han tilsyneladende, og det er en flot etape, han kører. Da han blander sig i spurten og bliver nummer syv på etapen, så kan han godt være tilfreds med det hele, og så har han fået lidt ud af dagen ud over ømme stænger. Han kører i Top 10 for første gang i Touren, det er aldrig nemt.

Her følger Michael Rasmussens Top og Flop fra dagens etape:

Dagens Top:
Lilian Calmejane.

- Det er nok lidt kedeligt at give den til manden, der vinder etapen. Men han var bare på hele dagen og kørte en fantastisk etape.

- Jeg vil sige, det er lige før, han var endt med Dagens Flop, hvis han ikke havde vundet etapen, da han fik krampe og så ud til at have det meget svært. Det tyder på, at han har fået for lidt at drikke undervejs, og så er det ikke klogt at smide drikkedunken med otte kilometer igen.

- Men han fik den bugseret hjem i fin stil. Der var et helt pressecenter, der ikke trak vejret i ti sekunder, ihvert fald blandt den fransktalende del af centret, mens han lavede strækøvelser. Der har han lige balanceret på et knivsæg.

Calmejane undgik i hvert fald ikke smerter i jagten på etapesejren. Foto: AP
Calmejane undgik i hvert fald ikke smerter i jagten på etapesejren. Foto: AP


Dagens flop:
Fransk TV.
- Det er skidt, de ikke viser billeder fra gruppetoen i dag.Vi ser kun noget fra Demare, da han bliver sat tidligt på etapen, men da det begynder at se slemt ud (i forhold til tidsgrænsen, red.), så ser vi ingen billeder.

- Det er skidt, fordi det giver mulighed for at spekulere i, om Demare mon fik lidt hjælp til at nå i mål. Ofte ser vi billeder af gruppettoen, når den kommer ind en halv time senere. Men i dag ser vi det ikke, og det savnede jeg. Tvivlen kunne i hvert fald elimineres, hvis fransk tv rent faktisk viste det.

Stjerneskud krampede sig til sejr på brutal bjergetape

Dagens største Tour-drama: Froome røg i grøften

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.