Selvsikker Fuglsang: Sky er slet ikke så stærke i år

Jakob Fuglsang var søndag med til at køre det ellers uovervindelige Sky-hold i smadder – og han ser tegn på, at styrken ikke er, som den har været

Det lader til, at Astana rent faktisk kan få isoleret Chris Froome. Måske fordi hans Sky-mandskab ikke er så stærkt som tidligere. Foto: AP/Peter Dejong
Det lader til, at Astana rent faktisk kan få isoleret Chris Froome. Måske fordi hans Sky-mandskab ikke er så stærkt som tidligere. Foto: AP/Peter Dejong
Følg Cykling

BERGERAC (Ekstra Bladet): Har der været en ting, man har kunnet regne med, når Team Sky stiller op til Tour de France, så er det, at holdkaptajnen har det suverænt bedste mandskab i ryggen.

Gennem årene har det været stort set umuligt at kaste grus i den velsmurte maskine, og med et hold i år med stærke kræfter som Sergio Henao, Michal Kwitkowski, Mikel Landa, Mikel Nieve og Geraint Thomas, der alle kunne være kaptajner på andre hold, så 2017-udgaven af den franske rundtur ikke ud til at skulle blive meget anderledes.

Nu er løjtnant Thomas imidlertid væk efter styrt, og på Mont du Chat viste klatrerne Landa, Nieve og Henao menneskelighed, da de måtte slippe favoritgruppen et godt stykke fra toppen.

Alt i alt tegn på, at det ikke er som andre år i år, påpeger Jakob Fuglsang.

- Jeg tror ikke, at han har det hold, han plejer at have. Han har mistet Geraint Thomas, og vi har set nogle dage, at Luke Rowe, Vasil Kiryenka og Christian Knees har været i problemer, sagde Jakob Fuglsang på Astanas pressemøde på det mere end beskedne Hotel Campanile i Bergerac.

På Mont du Chat havde han og Astana-holdkammerat Fabio Aru en gylden mulighed for at gøre ondt på en isoleret Chris Froome, der dog forsvarede sig.

Men det er ifølge Jakob Fuglsang ikke sidste mulighed, de får, og han vil slet ikke høre tale om, at de har tabt på forhånd.

- Det tror jeg slet ikke, at vi har. Det er stadig tæt i klassementet – der skal ikke meget til, og Fabio vandt trods alt en bjergetape foran Froome og tog tid på ham. Så det synes jeg overhovedet ikke.

- Jeg tror sagtens, at vi kan se sådan en situation igen, siger den 32-årige dansker.

Det bliver dog ikke de kommende dage, der er helt og aldeles dedikeret til sprinterne, inden der torsdag og fredag tages hul på Pyrenæerne.

Tour-stjernens gode humor efter voldsomt styrt: Køb min trøje!

Sportsdirektør på hviledagen: Det kan være farligt

Hård kritik efter skræk-styrt: De fik, hvad de ønskede

Vanvittig Tour-etape! Fuglsang slået på stregen i forrygende drama

Forlader Touren efter skræk-styrt: Rytter skreg af smerte

Tour-favorit kørte galt med 72 i timen: Sådan har han det efter skræk-styrt

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.