Selvsikre Tour-konger: Ingen grund til at angribe

Team Ineos med Geraint Thomas og Egan Bernal satser på, at Julian Alaphilippe ikke kan holde sig i gult

CASTRES (Ekstra Bladet): For Team Ineos går det efter planen. Bedre faktisk.

For med Geraint Thomas’ styrt i Schweiz Rundt og deraf manglende løbsdag i benene og Egan Bernals hastige udnævnelse til delt kaptajn efter Chris Froomes styrt, var der et par ubekendte.

Ved første hviledag kunne holdet gøre status på hotellet i Castres. Og resultatet indtil nu er tilfredsstillende, påpegede Geraint Thomas.

- Ja. Det er godt. Vi ville selvfølgelig hellere have været tættere på Alaphilippe.

- Men vi har været gode på alle nøgleetaperne. På La Planche des Belles Filles. På holdløbet. Selv da jeg styrtede, og Alaphilippe og Pinot vandt tid, fungerede benene, sagde sidste års vinder.

Han er på andenpladsen 72 sekunder efter Julian Alaphilippe, som han ikke helt ved, hvor står i forhold til at kunne beholde trøjen gennem Pyrenæerne og Alperne.

- Han har aldrig kørt for klassementet i et løb, der varer i tre uger, og det er ikke så nemt. Men han har kørt godt og formået at tage sekunder her og der.

- Vi er nok meget klogere på den næste hviledag. Men hvis han der har øget til mig, så skal vi nok være mere bekymret, lød vurderingen.

Team manager Dave Brailsford er meget rolig i forhold til Alaphilippes forspring. Han ved, at der kommer en enkeltstart og så de to store bjergkæder, der til sammen vil knække den ellers sejlivede franskmand.

- Vi skal ikke angribe. Som tingene er, skal vi bare slå Julian Alaphilippe, og så vinder vi løbet. Så vi skal ikke, men vi vil måske.

- Er han farlig for jer?

- Det tror jeg ikke. Men man ved aldrig. Det er hårdt mentalt at køre klassement i en Grand Tour, og hvis man kommer ind til en og ikke psykologisk er forberedt på det, men undervejs skifter mening, så er det meget hårdt. Men man må aldrig sige aldrig. Så vi må vente og se.

- Hvornår vil I begynde at bekymre jer?

- Ikke endnu. Og jeg ved det ikke. Han har i særklasse været den bedste rytter i løbet indtil nu. Han har trøjen og har leveret. Han har været løbets MVP. Han er potentielt en trussel i klassementet, men det bekymrer vi os ikke om endnu, sagde Brailsford.

Faktum er dog, at Geraint Thomas skal vinde de 72 sekunder på Alaphilippe – men han er ikke 100 procent sikker på, hvornår han kan det.

- Jeg skal starte i denne uge, tænker jeg. Men vi må se. Han er en ubekendt, og jeg er heller ikke sikker på, at han ved, hvor han står.

Første mulighed er formentlig fredag, hvor rytterne skal ud på 27,2 km kuperet enkeltstart i og omkring Pau.

Se også: Froome tilbage på cyklen efter forfærdeligt styrt

Jakob Fuglsang sætter spørgsmålstegn ved, om han var en god nok kaptajn på 10. etape. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Cykling - 15. jul. 2019 - kl. 21:05 Fuglsang indrømmer: 'Jeg har fejlet'

10. etape blev dyr for favoritter som Jakob Fuglsang, Richie Porte og Thibaut Pinot. Foto: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix Cykling - 16. jul. 2019 - kl. 13:52 Kyllingen svinger sablen: Det har været en kollektiv nedsmeltning

Jakob Fuglsang tabte dyrebar tid til flere af sine konkurrenter mandag. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 16. jul. 2019 - kl. 06:23 Sendte Fuglsang i kæmpe krise: - Det er fantastisk

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere