Sidste sekundsdrama i Giroen: Jublede forgæves

Trekrytteren Giacomo Nizzolo vandt omsider en etape i Giro d'Italia, men blev deklasseret efter at have jublet, som havde han vundet hele løbet

Nizzolo er fortsat uden Giro-sejr (Foto: All Over)
Nizzolo er fortsat uden Giro-sejr (Foto: All Over)

Jubelscenerne var forståelige, da Trek Factory Racing søndag udnyttede den sidste chance for at vinde en etape i årets Giro d'Italia. Som havde sprinteren Giacomo Nizzolo vundet hele løbet, fejrede han og holdet sejren på sidste etape til Torino med skrig og skrål og jubeldans i målområdet - for så kort efter at falde tilsvarende dybt ned i modløsheden, da Nizzolo blev deklasseret for uregelmæssig kørsel i spurten.

Ni gange er Nizzolo blevet nummer to på Giro-etaper, så glæden over sejren var forståelig, men han var altså også gået til yderligheder i spurten for at opnå den. Så tydeligt var det, at han på de sidste meter slog ind foran Lampre-rytteren Sascha Modolo for at afskære ham vejen, at man kan mistænke holdet for demonstrativt at fejre sejren for allerede da at argumentere imod den klage, der med stor sikkerhed ville indløbe til løbskommissærerne.

Alt var forgæves. Nizzolo røg helt ud i mørket, mens Giant-Alpecin-rytteren Nikias Arndt blev udråbt til vinder. Modolo blev nummer tre, mens Matteo Trentin blev nummer to.