Sikke en triumf! Dansk vinder efter hyper-tæt afgørelse

Michael Mørkøv er den suverænt mest vindende dansker i det københavnske 6 dages løb

Michael Mørkøv er efter sejr nr. 7 den suverænt mest vindende danske 6 dages rytter i København (Foto: Ritzau/Scanpix)
Michael Mørkøv er efter sejr nr. 7 den suverænt mest vindende danske 6 dages rytter i København (Foto: Ritzau/Scanpix)

Danmarks nye ukronede 6 dages konge hedder Michael Mørkøv.

Den 32 årige Quick Step-rytter vandt som den ene halvdel af par nr. 7 sent tirsdag aften 6 dages løbet i København, eller rettere Ballerup, sammen med sin belgiske makker, Kenny De Ketele.

Det dansk/belgiske makkerpar måtte slide for sejren, som først kom hjem efter en spændende finaleduel.

Selv om Michael Mørkøv/Kenny De Ketele startede den sidste time med at være 10 point bagud, endte det københavnske 6 dages løb med en sikker pointsejr foran Yoeri Havik, Holland og Moreno de Pauw, Belgien, der sluttede 16 point efter vinderparret.

Den sidste time udviklede sig til en knivskarp duel mellem de to par, som efter at have taget omgang på omgang i den første halve time, uden at det ændrede på stillingen, måtte spurte om sejren i det københavnske 6 dages løb.

I de sidste fem spurter var Michael Mørkøv og Kenny De Ketele hurtigst i dem alle, så traditionen med par nr. 7 som vinder i København lever videre.

Det var i øvrigt syvende gang, at Michael Mørkøv vandt på hjemmebanen, og det gør ham til den suverænt mest vindende dansker foran navne som Jimmi Madsen, Jens Veggerby, Gert Frank, Kay Werner osv.

Rekorden som den mest vindende på dansk grund indehaves af australieren Danny Clark med otte sejre.

Par nr. 7 vandt ikke uventet det københavnske 6 dages løb, men måtte kæmpe for sejren (Foto: Martin Sylvest/ Ritzau/Scanpix)
Par nr. 7 vandt ikke uventet det københavnske 6 dages løb, men måtte kæmpe for sejren (Foto: Martin Sylvest/ Ritzau/Scanpix)
 

- Heldigvis havde vi til slut mest i benene, lød det fra Michael Mørkøv, som i alle seks dage viste sig fra sin bedste side og styrede løjerne.

- Vi troede ellers, at det ville blive nødvendigt at vinde med en omgang, og da vi ikke kunne komme fri og få omgangen, frygtede vi, at vi ikke kunne være med i de afgørende spurter.

- Det gik modsat, og det er stort for mig at vinde i København, men jeg har også knoklet for det, siger Michael Mørkøv, som allerede har sat næsen op efter at tangere Danny Clarks rekord med 8 sejre i næste års 6 dages løb.

Hvis det flasker sig, kunne det være, at der ville flere danske topnavne til start, og par nr. 7 ville være et dansk par.

Fabian Cancellara kørte i alt i 29 dage i den gule førertrøje i Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours. Cykling Riis henter sin gamle verdensstjerne til Danmark

Martin Toft Madsen har sat ny dansk timerekord. Foto: Claus Bonnerup Cykling Slog rekord fra 1974: Nu har ny dansker slået den!

Jakob Fuglsang påbegyndte sin træning frem mod Tour de France 2018 på træningslejr i Allicante i Spanien i december 2017. Foto: Ernst Van Norde. Cykling Glæd jer, Danmark: Spår stor sejr til kæmpe-talent

15 kommentarer
Vis kommentarer