Sikke et cykelløb: 12 ryttere taget for doping

12 ryttere gik i dopingfælden i etapeløbet Vuelta Ciclista Internacional a Costa Rica, der blev kørt i december

Næsten en sjettedel af feltet i Vuelta Ciclista Internacional a Costa Rica afleverede positive dopingprøver. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix
Næsten en sjettedel af feltet i Vuelta Ciclista Internacional a Costa Rica afleverede positive dopingprøver. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix

Arrangørerne af Vuelta Ciclista Internacional a Costa Rica kan godt begynde at skrive resultatlisten godt og grundigt om.

For da Juan Carlos Rojas mellem jul og nytår blev kåret som løbets vinder, så var det bare kun en stakket frist. Det viser det sig nu.

For Rojas og hans bror, Cesar Andres Rojas, der endte på løbets tredjeplads, er begge gået i dopingfælden - fældet for det syntetiske epo, Cera.

Men ikke nok med det. Yderligere ti costaricanske landsmænd er taget for doping i samme løb - ni af dem for Cera, mens en enkelt er taget for epo. Alle prøver er indsamlet efter løbets enkeltstart på 5. etape. Det oplyser den internationale cykelunion, UCI, på sin hjemmeside.

I alt fire ryttere i klassementets top-ti kan således streges fra resultatlisten - foruden Rojas-brødrene drejer det sig om Vladimir Fernandez Torres på femtepladsen samt Leandro Varela på niendepladsen.

Samtlige 12 ryttere - der udgør knap en sjettedel af de ryttere, der kom igennem de i alt ti etaper - er blevet suspenderet, og det vides endnu ikke, hvor mange af dem, der ønsker B-prøven analyseret.

Se også: Ny skandale truer cykelssporten

Se også: Otte ryttere taget for doping i samme løb

Se også: Hård anklage: De forplumrede Tour-vinders skandalesag

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere