Sikke et kvaj: Anklagede vinder for doping - blev selv snuppet

William Goodfellow er blevet idømt en toårig karantæne for brug af doping. Tidligere anklagede han Vuelta-vinder Chris Horner for at bruge samme medicinske genvej

Goodfellow har brugt forbudte midler (Foto: Silber Pro Cycling)
Goodfellow har brugt forbudte midler (Foto: Silber Pro Cycling)

Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i glashus.

Det må være lektien for den canadiske cykelrytter William Goodfellow, som kørte 2014-sæsonen for det canadiske kontinental-hold Silber Pro Cycling.

Da den nuværende Airgas-Safeway-rytter Chris Horner vandt Vuelta a España i 2013 for sit daværende hold RadioSchack i en alder af 41 år vakte amerikanerens præstation bekymring.

Cykling Skred Vuelta-vinderen fra dopingtest?

Dopingmistanken mod Horner var stor og kom mange steder fra. For sejren var både overraskende og uventet.

Blandt andet tweetede en ukendt canadisk rytter William Goodfellow følgende på sin nu lukkede Twitter-profil.

- Hæmatokrit er ikke længere billedet på doping. Horner kørte Vueltaen på 41... Pis og papir, skrev han på Twitter om Horners sejr i Vueltaen 2013. Det beretter cyclingmagazine.ca.

En slet skjult hentydning mod Horner, der mere end indikerede, at Goodfellow ikke troede på, Horner havde rent mel i posen.

Chris Horner (Foto: AP) Cykling Radioshack rasende efter doping-historie

Men nu viser det sig, at Goodfellow selv bestemt ikke var en mand, der undgik den medicinske genvej til succes i cykelsporten.

En dopingprøve taget 24. august i år viste nemlig spor af de forbudte stoffer clenbuterol og darbepoetin. Clenbuterol var det samme stof, som Contador blev testet positiv og dømt for, mens darbepoetin er en syntetisk variant af EPO.

Canadieren fik tildelt en toårig karantæne for sin positive test og har valgt ikke at anke dommen. Goodfellow er samtidig ekskluderet fra sit hold Silber Pro Cycling.

Chris Horner blev en overraskende vinder af Vueltaen i 2013. (Foto: AP/Paul White) Cykling Vuelta-vinder hevet ud dagen inden start

Goodfellows Twitter-konto er ikke tilgængelig længere, men nu har han omvendt to år til at starte op igen, og forhåbentlig er han også blevet mere end klog af skade.

Hans Horner-hentydning er nok et af de tweets, Goodfellow ønskede, han ikke havde sendt ud i cyberspace...

1 af 2 Chris Horner beskyldt for doping, men er ikke afsløret (Foto: AP)
2 af 2 Goodfellow har brugt forbudte midler (Foto: Silber Pro Cycling)
0 kommentarer
Vis kommentarer