Skandale: Tourens åbenbaring smidt ud - nægtede at hjælpe holdet

Warren Barguil er smidt ud af Vueltaen af sit hold - årsag: Han optrådte illoyalt og nægtede at hjælpe holdets kaptajn

Warren Barguil lagde nærmest hele cykelverdenen ned, da han kørte et fuldstændig formidabelt Tour de France, der sikrede ham en plads i Top 10, to etapesejre, en samlet gevinst i bjergkonkurrencen samt en hæder som løbets mest angrebsivrige rytter.

Barguil strålede om kap med Chris Froome i den gule trøje, men her en måned senere er Barguils smil stivnet, og glansen er gået af franskmanden. Flere hollandske medier beretter nemlig, at den franske stjerne er smidt ud af det igangværende Vuelta a Espana, fordi han er gået imod sit hold Team Sunwebs direkte ordrer, og det fik ledelsen til at reagere hårdt og brutalt. Barguil er smidt ud af Vueltaen.

Den hollandske avis Telegraaf fortæller, at Barguil på etapen i går nægtede at følge holdets ordre om at vente på sin holdkammerat Wilco Kelderman, der var punkteret i finalen og var havnet i en gruppe bag favoritterne. Barguil skulle angiveligt have sagt, at han ikke så sig selv som en tjener i denne Vuelta og hellere ville køre sin egen chance.

Barguil lå på 13. pladsen efter etapen, mens Kelderman, der mistede tid på grund af punkteringen, lå lige bagved på 14. pladsen. Telegraaft fortæller, at der på det seneste været flere episoder, hvor Barguil har sat sig over holdets interesse, og gårsdagens episode har altså været det, der fik bægeret til at flyde over.

Dette skulle angiveligt være situationen, der kostede Barguil, da han nægtede at hjælpe, selvom han så, Kelderman var i problemer.

Sunweb bekræfter Barguils exit fra løbet med følgende ord:

- Team Sunweb har besluttet at tage Warren Barguil ud af Vuelta a España. Den 25-årige talentfulde rytter har åbent erkendt, at han ikke kørte efter holdets mål, hvilket ikke gav Team Sunweb noget andet valg end at tage denne beslutning, lyder det i en pressemeddelelse.

Barguil er også selv kommet til orde i pressemeddelelsen.

- Det er holdets beslutning, at jeg skal forlade Vueltaen. Jeg føler mig rigtig godt tilpas og har gode ben, jeg så mig selv i en anden rolle (end holdet, red.) og ivrig efter at angribe i bjergene, som jeg gjorde i Touren. Vueltaen er et fedt løb, og det er skuffende, at jeg må forlade løbet, men det er en beslutning fra holdet, som jeg må acceptere.

Sunweb må nu klare sig uden deres franske supermand, som kort efter Touren offentliggjorde, at han skifter hold til den kommende sæson, hvor han bliver kaptajn på det franske mandskab Fortuneo-Oscaro. At Barguil er på vej væk, har næppe gjort holdets beslutning om at smide ham ud af løbet vanskeligere.

Løbet føres i øjeblikket af den britiske storfavorit Chris Froome.

Supernedkører vinder i Vueltaen - Froomes trøje truet

Danmarksmesteren triumferer i fransk etapeløb

Contador skabte ravage - dansk klatrer styrter voldsomt i Vueltaen

Froome stikker konkurrenterne ny lussing