Skandaløse scener: Rytter torpederet i Giroen

En dramatisk etape i Giro d'Italia blev skæmmet af en trist episode, hvor Deceuninck-Quick-Step-rytteren Pieter Serry blev kørt ned bagfra af en holdbil

Skandaløse scener: Rytter torpederet i Giroen

Se den dramatiske episode, hvor Pieter Serry bliver kørt ned. Video: Discovery Networks

Det er ikke kun rytterne, der skal koncentrere sig, når der køres cykelløb.

Chaufførerne i holdbilerne bør også holde fokus på vejen, for ellers kan det ende helt galt.

Det fik belgiske Pieter Serry at mærke på brutal vis på 6. etape af årets Giro d'Italia. Her blev Deceuninck-Quick-Step-rytteren mejet ned bagfra af en holdbil fra konkurrenten Team BikeExchange.

Med 12 kilometer tilbage af den regnvåde bjergetape fra Grotte di Frasassi til Ascoli Piceno opstod hændelsen i det, der ellers lignede en komplet ufarlig sitiuation.

Det var vådt, koldt og risikabelt at køre 6. etape af årets Giro. Foto: Dario Belingheri/Ritzau Scanpix
Det var vådt, koldt og risikabelt at køre 6. etape af årets Giro. Foto: Dario Belingheri/Ritzau Scanpix
 

Serry gled væk fra sin gruppe og gik ned i kadence, men det var en enkelt af de bagvedeliggende holdbiler ikke opmærksom på.

Og så var uheldet uundgåeligt. Selv om farten var lav, så det dramatisk ud, da konkurrentens følgebil hamrede op i baghjulet af Serry, der ikke havde en chance for at undvige ulykken.

- Det er det værste, jeg har set i mange år, i forhold til biler og ryttere, siger den tidligere DCU-direktør og toprytter Jesper Worre i Eurosports studie.

Heldigvis kom Serry på benene og cyklen igen, men den uheldige belgier var ikke sen til at sende fagter i retning mod chaufføren fra Team BikeExchange-bilen, inden han kørte videre mod mål.

Foto: Luca Bettini/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Luca Bettini/AFP/Ritzau Scanpix
 

Etapen blev vundet af Gino Mäder (Bahrain - Victorious), der lige akkurat holdt favoritterne stangen efter en lang dag i udbrud.

Tættest på at hente den triumferende schweizer var Egan Bernal (Ineos Grenadiers), Dan Martin (Israel Start-Up Nation) og Remco Evenepoel, der er holdkammerat med Serry.

Ny mand i den lyserøde førertrøje er 22-årige Attila Valter (Groupama - FDJ), der fører med henholdsvis 11 og 16 sekunder til Remco Evenepoel og Egan Bernal på de nærmeste pladser.