Skelde om sponsormangel: Vi giver ikke op

Cykelholdet Cult Energy er truet af lukning, men holdets ledelse giver ikke op foreløbig

Arkivfoto: Ernst van Norde
Arkivfoto: Ernst van Norde

Cykelholdet Cult Energy har haft et svært første år på cykelsportens næstøverste niveau.

Først og fremmest fordi holdet økonomisk kom på bagkant, da en luxembourgsk samarbejdspartner og direktør ikke kunne levere, som han havde lovet.

Derfor har hele 2015 foreløbig været en jagt på en navnesponsor ved siden af energidrikproducenten Cult.

Foreløbig er det ikke lykkedes. Pengene slipper op, og manager Christa Skelde har trukket sig fra jobbet af frygt for stress.

Alligevel slår hendes ægtefælle, sportsdirektør og medejer Michael Skelde, fast, at man ikke har i sinde at give op.

- Vi giver ikke op, før gongongen har ringet, siger Michael Skelde, som ikke har sat en egentlig deadline for en ny sponsor, men dog alligevel kæmper med en dato, for anmodningen om Pro Kontinental-licens skal afleveres 1. september.

- Hvis ikke der er lys for enden af tunnelen, er det jo en deadline. Så skal vi tage beslutning om, hvorvidt vi skal ned på Kontinental-niveau (tredjebedste niveau) igen.

Muligheder i Danmark
Horsens Folkeblad skrev tirsdag, at det danske cykelhold skal bruge et sideordnet navnesponsorat til otte millioner kroner.

Ifølge Michael Skelde er beløbet dog ikke så stort. Det er en af grundene til, at han tror på det.

- Vi mangler ikke så meget, som man kunne frygte. Derfor mener jeg også, at der er muligheder i Danmark. Vi leder både i udlandet og i Danmark, siger Michael Skelde, som sagtens kunne se sit hold som et skandinavisk hold.

- Der er mange talenter. Det så vi også til DM i søndags. Dansk cykelsport har en stor fremtid foran sig, men jeg tror på, at et hold som vores er meget afgørende for, om det kan lykkes.

- For springet fra hjemlige cykelløb til World Tour-niveau er for stort. Det kan ikke ret mange klare, siger han.

Næste store opgave på landevejen for Cult Energy er Østrig Rundt fra på lørdag og Post Danmark Rundt i begyndelsen af august.

0 kommentarer
Vis kommentarer