Skidt nyt for Kyllingen: Rabo-rytter lægger alt på bordet

Den tidligere Rabobank-rytter og dømt dopingsynder Thomas Dekker vil lægge alle kort på bordet over for de hollandske antidopingmyndigheder - også navne på dopede holdkammerater, der kan tælle Michael Rasmussen

Thomas Dekker lægger nu al sin viden - herunder også navne på bordet - om sin dopingfortid på Rabobank. (Foto: AP)
Thomas Dekker lægger nu al sin viden - herunder også navne på bordet - om sin dopingfortid på Rabobank. (Foto: AP)

Michael Rasmussen har gennem sin direktør på Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, antydet, at han gerne vil give sin version af sin tid på Rabobank, der i de seneste ugers mediestorm er udskreget som et doping-paradis.

Hans rolle deri kan dog meget vel blive afdækket, før end han selv ønsker det.

Læs også:

Se også: Kyllingens chef: Han vil gerne forklare sig

I hvert fald har den tidligere Rabobank-rytter Thomas Dekker, der selv har afsonet to års karantæne for brug af EPO, nu valgt at lægge alle kort på bordet i kampen for en renere cykelsport.

- Som rytter på Team Garmin-Sharp med dets politikker og værdier, som hollandsk rytter og medlem af det hollandske forbund, som eks-doper, der har afsonet to års karantæne, og som tilhænger af en ren cykelsport vil jeg hermed annoncere, at jeg vil vidne og fuldt ud samarbejde med de hollandske antidopingmyndigheder for at fremme en ren cykelsport. Derfor har jeg valgt at give den fulde version af min viden om navne, datoer og detaljer.

- Der er mange detaljer og personer involveret i min doping-fortid. Alt det, inklusive navnene på de folk, der hjalp mig, vil blive viderebragt til antidopingmyndigheden, skriver Thomas Dekker på sin hjemmeside.

Læs også:

Se også: Holdkammerater med danskere: Vi dopede os

Hvorvidt de detaljer involverer Michael Rasmussen er uvist, men danskeren har tidligere været nævnt i flere rapporter i sammenhæng med Thomas Dekkers og er derfor sandsynligvis en del af hollænderens vidneudsagn, der kommer for en dag inden for de kommende to uger, oplyser han.

- Jeg begynder denne proces og håber, at det vil gøre det lettere for tidligere kolleger og tidligere holdkammerater at stå frem og hjælpe sporten.

0 kommentarer
Vis kommentarer