Skidt nyt: Svære hjerneskader til ung cykelrytter

Der er nyt om Lotto-Soudal-rytteren Stig Broeckx' grimme styrt, og det ser ikke godt. Han ligger fortsat i koma

Den 26-årige Lotto-rytter ligger stadig i koma efter sit styrt ved Belgien Rundt. (Foto: Alloverpress)
Den 26-årige Lotto-rytter ligger stadig i koma efter sit styrt ved Belgien Rundt. (Foto: Alloverpress)

Cykelverdenen har ventet på nyt om Lotto-Soudal-rytteren Stig Broeckx, efter han for fire uger siden var så uheldig at styrte på tredje etape af Belgien Rundt. Men der er desværre ikke gode nyheder.

Den bare 26-årige rytter ligger nemlig fortsat i koma og er derfor ikke ved bevidsthed. Derudover ser han ikke ud til at være i bedring. Snarere tværtimod. Det fremgår af en pressemeddelelse bragt op på holdets hjemmeside.    

- De seneste dage har det neurokirurgiske hold på hospitalet i Genk reduceret medicineringen af Stig i et forsøg på at få ham ud af koma. Desværre reagerer Stig ikke på stimuli som lyde og bevægelser. Lægerne bekræfter, at Stig har pådraget sig alvorlige hjerneskader i hjernestammen og forskellige hjerneområder, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tvivlsomt, hvorvidt Stig Broeckx nogensinde kommer op på sin cykel igen. Faktisk er det usikkert, hvad der sker med hans krop og hoved.

- Han er nu i vegetativ tilstand. I øjeblikket er det vanskeligt at forudsige, om bevidstheden kan komme delvist tilbage, skriver holdet.

Af respekt for Broeckx' familie ønsker Lotto-Soudal ikke at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt. 

Styrtet, der har sendt Stig Broeckx i koma på snart femte uge, skete, da en motorcykel kolliderede med en række ryttere under tredje etape af Belgien rundt. Det gik klart værst ud over Broecks.

Dansk OL-guldvinder får Cavendish som konkurrent i Rio

Tour-kvaler: Contador syg en uge før Tour-start

Lars Bak udtaget til Touren: Motiveret som aldrig før