Skifter til rival: Froome mister vigtig hjælper

Spanieren Mikel Nieve skifter fra Team Sky til Orica-Scott, som dermed forstærker holdets Tour-chance betydeligt

Chris Froome ruller mod Paris i den gule trøje på sidste etape af Tour de France i år. Ved hans side Mikel Nieve, mens Michal Kwiatkowski hænger på. Foto: AP.
Chris Froome ruller mod Paris i den gule trøje på sidste etape af Tour de France i år. Ved hans side Mikel Nieve, mens Michal Kwiatkowski hænger på. Foto: AP.

En af Tour-vinder Chris Froomes vigtige hjælpere i bjergene, spanieren Mikel Nieve, vender ham nu ryggen for at køre for det australske Orica-Scott, som i brødrene Yates har to seriøse bejlere til Tour-tronen.

33-årige Nieve blev samlet nummer 14 i årets Tour og er selv en kvalificeret Grand Tour-rytter, men det er som hjælperytter for Yates-tvillingerne Simon og Adam og colombianeren Esteban Chaves, at han skal gøre fyldest i de kommende to sæsoner.

- Selv om de er meget unge, har de opnået store ting. Jeg vil gerne hjælpe holdet til flere vigtige sejre, og jeg vil gerne køre med i de store løb tæt på de tre gutter og give dem en hjælpende hånd, siger Nieve i en pressemeddelelse, hvor også teamets sportslige leder, Matt White, kommer til orde:

- Kontrakten med Nieve forstærke armadaen, som vi er ved at opbygge. Sidste år tilføjede vi Roman Kreuziger, og nu kommer Mikel med erfaring på samme niveau, siger White.

- De har begge været en del af hold, der har vundet de største løb i verden, og Mikel vil uden tvivl være af stor værdi for vores klassement-trio, siger White.

Nieve har i karrieren, som han har tilbragt på først Euskaltel og siden altså Team Sky, vundet to etaper i Giro d’Italia, en etape i Vuelta a España og en i Critérium du Dauphiné. Dertil kommer flere top 10-placeringer i betydende etapeløb.

Team Sky står også til at miste en anden og endnu vigtigere hjælperytter for Chris Froome, idet spanieren Mikel Landa meldes på vej til Movistar. Endnu har Team Sky ikke annonceret forstærkninger til næste sæson.

Se også: Sådan husker vi Tour de France: Vilde styrt og lumre sex-bemærkninger

Se også: Kyllingen advarer om 'legal' doping: Dette stof flyder i Touren

Se også: Så skete det igen: Tilskuerne buhede af førertrøjen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen