Skifter til storhold: Dansk komet scorer kassen

Magnus Cort bliver i næste sæson den bedst betalte danske cykelrytter efter Jakob Fuglsang, som han bliver holdkammerat med på Astana

Magnus Cort skifter efter tre sæsoner på det australske Orica-mandskab til kasakhiske Astana, hvor han bliver holdkammerat med blandt andre Jakob Fuglsang. Foto: Claus Bonnerup.
Magnus Cort skifter efter tre sæsoner på det australske Orica-mandskab til kasakhiske Astana, hvor han bliver holdkammerat med blandt andre Jakob Fuglsang. Foto: Claus Bonnerup.

Tirsdag åbner transfervinduet i professionel cykelsport, og først da må ryttere og hold offentliggøre kontrakter og endegyldigt lægge brikker i det store puslespil, som hen over sommeren er blevet lagt og brudt op adskillige gange.

Seks danske pro-rytteres fremtid er endnu uvis, men hele og halve meldinger fra teammanagere, rytteragenter og sportsdirektører giver fingerpeg om næste sæson:

Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) skifter ifølge Ekstra Bladets oplysninger til Astana på en toårig kontrakt, der sikrer ham en årsløn på op mod 550.000 euro - cirka fire millioner kroner. Han bliver dermed den bedst betalte danske cykelrytter efter Jakob Fuglsang, som tjener ikke under 800.000 euro årligt.

Matti Breschel (Astana) har ikke de bedste kort på hånden. Han blev hyret sent på sæsonen sidste år og kneb sig kun lige akkurat med på World Tour-niveau ved at acceptere at køre for en beskeden løn. Det forlyder, at han i denne sæson kører for blot 40.000 euro - knapt 300.000 kroner.

Astana-kilder oplyster til Ekstra Bladet, at holdet tidligst træffer beslutning om Breschel i forbindelse med BinckBank Tour, som begynder 7. august. Det skyldes, at de øvrige brikker på holdet skal falde på plads, før ledelsen overvejer, om der er plads til Breschel.

Lasse Norman Hansen har kørt en fin sæson for Aqua Blue Sport. Han vandt således bjergtrøjen i Schweiz Rundt. Foto: AP.
Lasse Norman Hansen har kørt en fin sæson for Aqua Blue Sport. Han vandt således bjergtrøjen i Schweiz Rundt. Foto: AP.
 

Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) har kørt en fornem sæson for det debuterende, irske prokontinentalmandskab, og alt taler for, at han forlænger sin kontrakt.

Christopher Juul Jensen (Orica-Scott) har ifølge Ekstra Bladets oplysninger forlænget sin kontrakt med det australske hold i to år. Endnu er aftalen ikke officielt bekræftet.

Asbjørn Kragh Andersen (Delko Marseille Provence KTM) skifter med garanti hold, idet opholdet på det franske prokontinentalmandskab langt fra har været en succes. Forholdet til teamledelsen er gået totalt i hårdknude, og Kragh Andersen har i denne sæson kun haft 20 løbsdage.

Kragh Andersen har i flere år haft Bjarne Riis som mentor, og den tanke er nærliggende, at han skifter til Riis' kontinentalhold Team Véloconcept for at få karrieren på ret køl.

Michael Mørkøv skifter efter alt at dømme til UAE Team Emirates i næste sæson sammen med sin ven og holdkammerat Alexander Kristoff. Foto: Claus Bonnerup.
Michael Mørkøv skifter efter alt at dømme til UAE Team Emirates i næste sæson sammen med sin ven og holdkammerat Alexander Kristoff. Foto: Claus Bonnerup.
 

Michael Mørkøv (Katusha) følger med stor sandsynlighed med sin ven og holdkammerat Alexander Kristoff til dennes nye hold. Kristoff, som er raget uopretteligt uklar med Katusha, skifter ifølge den norske avis VG til UAE Team Emirates.

Mørkøv og Kristoff har i deres tid på Katusha opbygget et nært venskab, og rent professionelt lægger Kristoff stor vægt på at have Mørkøv som hjælper. Deres samarbejde udmøntede sig så sent som søndag i en fornem sejr til Kristoff i World Tour-løbet London Surrey Classic.

De øvrige nuværende danske professionelle har deres kontrakt for næste år på plads:

Jakob Fuglsang (Astana), kontrakt til og med 2019

Lars Bak (Lotto-Soudal), kontrakt til og med 2018

Michael Valgren (Astana), kontrakt til og med 2018

Jesper Hansen (Astana), kontrakt til og med 2018

Mads Pedersen (Trek-Segafredo), kontrakt til og med 2018

Mads Würtz Schmidt (Katusha), kontrakt til og med 2018

Søren Kragh Andersen (Team Sunweb), kontrakt til og med 2020.

Se også: Fuglsang-boss svarer igen på Riis-angreb for åben skærm

Se også: Sådan husker vi Tour de France: Vilde styrt og lumre sex-bemærkninger

Se også: Mistanken klæber til Tour-stjerne: Er han ren?

Det franske hold poserer før Touren 1950 med den amerikanske skuespiller og instruktør Orson Welles. Louison Bobet ses i den franske mesterskabstrøje, mens Raphaël Géminiani står to pladser til højre for Bobet. Foto: ROGER-VIOLLET. Sport og Spil 'Den store kanon' gik af: Angreb Tour-gigant med gaffel

19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere