Annonce:
Annonce:

Skihop-sensationen smadrede storstilet Contador-angreb

Den tidligere skihop-stjerne Primoz Roglic var stærkeste mand fra et udbrud, Alberto Contador satsede stort, men fik intet ud af sit fornemme angreb

Sikke en dag for Primoz. Foto: AP
Sikke en dag for Primoz. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Primoz Roglic var for seks år siden en del af verdenseliten i skihop, og vandt VM-guld i skihop som junior.

Men et alvorligt styrt fik sloveneren til at sadle om, da han opdagede sine store evner på den tohjulede på landevejen.

Den nu 27-årige skihop-sensation har fået lidt af et gennembrud i denne sæson, hvor han blandt andet vandt etapeløbet Tour of Algarve, og snuppede Top 5-placeringer i store løb som Romandiet Rundt og Tirreno-Adriatico.

Faktisk har Roglic imponeret så meget, at Ekstra Bladets cykelekspert MIchael Rasmussen havde Roglic blandt sine favoritter til Tour-sejren i år.

Dansk ekspert overrasker: Han kan vinde Touren

Roglic har dog ikke været i nærheden af sejren, men i dag viste han, at hans evner bestemt er til mere end blot fyld i verdens største cykelløb.

Annonce:

Han vandt nemlig dagens benhårde bjergetape i årets Tour de France, da han lukrerede maksimalt på sin tilstedeværelse i det lange udbrud. Mens Alberto Contador lancerede et storstilet angreb, så afventede Roglic situationen, og på vej mod toppen af 'Tourens tag' på Col de Galibier parkerede han alle i udbruddet, fortsatte alene mod toppen, og tog sin endnu spæde cykelkarrieres største triumf.

Hos favoritterne blev det en dyr dag for Fabio Aru, italieneren måtte slippe taget kort inden toppen, og nedkørslen blev en kostbar affære, da han måtte sidde alene og kæmpe med at begrænse tidstabet. Han gled ud af podiet i dag.

Contador tog hovedrollen - men forgæves. Foto: AP
Contador tog hovedrollen - men forgæves. Foto: AP
 

Dagen i dag bliver ellers skrevet med et stort fedt: ALBERTO CONTADOR foran, for ikke uventet kastede 11'eren i det samlede klassement inden etapen sig ud i et forrygende og tidligt angreb.

Ikke længe efter feltet havde ramt det første HC-bjerg Col de la Croix de Fer spillede spanieren nemlig ud. Han rev Nairo Quintana med sig, men en fuldstændig groggy colombianer kunne ikke følge spanske Contadors tempo, og Tourens måske største skuffelse fald snart tilbage i favoritfeltet.

Contador fortsatte ufortrødent, og han nåede dagens store udbrud midtvejs oppe ad Croix de Fer, 3.30 foran feltet på toppen. Forspringet blev holdt i nogenlunde det leje gennem dalen.

Annonce:

Snart dukkede etapens to finalestigninger op, og da forspringet fortsatte opad, begyndte det at se rigtig godt ud for den spanske klatrer, der klæder hvert eneste cykelløb, han stiller til start i.

På vej op ad Tourens højeste bjerg Col de la Galibier blev frontgruppen pulveriset, men spanieren begyndte samtidig at ligne en mand, der var træt og brugt efter en lang dag forrest. Det anede Primoz Roglic, eks-skihopperen fra Lotto-Jumbo, og han stak af fra den tilbageværende del af udbruddet, og han opbyggede et solidt hul til Contador og co, der aldrig fik kontakt til den spændende slovener.

Contador måtte se sit store angreb blive neutraliseret, men ikke overraskende fik han dog en lille trøstpræmie i form af dagens mest angrebsivrige rytter og en 8. plads på etapen.

Nede bagved blev både forspring og favoritfelt mindre og mindre, hvor det til sidst nærmest kun var Top 10, der var repræsenteret, dog var Quintana kørt helt ud af lystavlen og gled nok en gang langt bagud.

Annonce:

På toppen af Galibier måtte Aru slippe taget i de andre podiekandidater, hvor det primært var Romain Bardet, der viste angrebsiver. Selvom Aru fangede Contador og andre fra dagens tidlige udbrud, måtte italieneren se hullet op til sine værste rivaler stige langsomt.

Roglic fangede ingen i dag. For første gang nogensinde vinder Slovenien en etape i Tour de France, da Roglic nuppede den første duel i Alperne, mens de forreste af favoritterne kom blæsende ind lidt over et minut efter, hvor Rigoberto Uran blev toer og Chris Froome treer.

Nu venter morgendagens spændende etape med på mål på Col d'Izoard, en stigning udenfor kategori.

Dagen i dag blev i øvrigt til et ærgerligt farvel til supersprinteren Marcel Kittel, der måtte udgå undervejs på etapen. Læs mere om hans exit her: Trist Tour-skæbne: Supersprinteren ude af løbet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: