Skihopper stod for Giro-sensation

Storfavoritten vandt prologen med sølle 0,01 sek

Hjemmebanefavoritten, Tom Dumoulin, Holland, vandt ikke uventet prologen, da den 99. udgave af Giro d'Italia startede i den hollandske by, Apeldoorn (Foto: Zuma Press)
Hjemmebanefavoritten, Tom Dumoulin, Holland, vandt ikke uventet prologen, da den 99. udgave af Giro d'Italia startede i den hollandske by, Apeldoorn (Foto: Zuma Press)

Storfavoritten Tom Dumoulin, Holland og Giant-Alpecin, vandt som forventet Giro-prologen i den hollandske by, Apeldoorn, men det var med 'ingenting', 0,01 sek, foran sensationen, Primoz Roglic, Slovenien og Lotto-Jumbo.

Den tidligere junior-verdensmester i skihop sad længe i 'hot seat' som hurtigste mand på den 9,8 km lange prolog, og umiddelbart så det ikke ud til, at Tom Dumoulin kunne udnytte, at hans formodede værste udfordrer på prologen, Fabien Cancellara, Schweiz og Trek-Segaredo, har været syg.

Primoz Roglic, der opdagede sine store evner for at cykle under genoptræningen efter et voldsomt styrt, havde overtaget det varme sæde efter svenskeren, Tobias Ludvigsson, ligeledes Giant-Alpecin.

Da det ene store navn efter det andet navn ikke kunne køre hurtigere, blev den tidligere skihopper, der i 2007 vandt U 18 VM, mere og mere interessant.

Han er først i år tiltrådt på det hollandske Lotto Jumbo mandskab og i følge en biografi skulle han efter flere år, hvor det for ahns vedkommende havde handlet om at køre nedad bakke vist sig være stærk opad bakke, så det var ikke mange, som troede på ham som tempospecialist.

Tom Dumoulin er i den lyserøde trøje efter prologen (Foto: AP)
Tom Dumoulin er i den lyserøde trøje efter prologen (Foto: AP)
 

Med Tom Dumoulin i den lyserøde trøje fik Giant-Alpecin en tiltrængt succesoplevelse efter den katastrofale start på sæsonen, hvor en ældre engelske kvinde under ferie i Spanien kørte i for hende den 'forkerte side' af vejen og påkørte flere af Giant-Alpecin-rytterne, som var ude at træne.

Det danske Giro-håb, Jakob Fuglsang, Astana, fik en for ham godkendt start og tabte kun 28 sekunder til vinderen og var blandt de klassementryttere, som kom bedst ud af prologen.

Hans holdkaptajn, Vincent Nibeli, Italien, var en anelse bedre og tabte kun 19 sekunder, mens et andet varmt navn, Spaniens Alejandro Valverde tabte 24 skunder.

Den anden dansker i Giro'en, Lars Bak mistede 35 sekunder.

Vincenzo Nibali vandt løbet i 2013 - i år kører han igen for at vinde hjemlandets store rundfart. (Foto: AP/Daniele Bottallo) Sport Giro d’Italia: Med mafiaen og Mussolini på bagsmækken

Jesper Hansen får muligvis lov til at brillere i de franske bjerge (Foto: AP) Cykling Dansker droppet til storløb: Men årsagen er fantastisk nyt

Her kører Kamp med ved U23-VM i 2015 (Foto: All Over PresS) Cykling Rytter i koma: Dansk VM-rytter indblandet i monsterstyrt

2 kommentarer
Vis kommentarer