Skuffelse på hjemmebanen

Par nummer 7 måtte se sig slået af Moreno De Pauw og Kenny De Ketele i det københavnske seksdagesløb

Mørkøv står fortsat 'kun' noteret for syv sejre i seksdagesløbet i Ballerup. Heldigvis var der opmuntrende ordf fra familien. Foto: Ritzau Scanpix
Mørkøv står fortsat 'kun' noteret for syv sejre i seksdagesløbet i Ballerup. Heldigvis var der opmuntrende ordf fra familien. Foto: Ritzau Scanpix

Par nummer 7 med Michael Mørkøv og 18-årige Oliver Wulff formåede ikke at holde føringen hele vejen til slut i den 57. udgave af det københavnske seksdagesløb.

I en intens og opslidende finale viste det belgiske par nummer 16 med Moreno De Pauw og Kenny De Ketele stor taktisk formåen og sikrede sig den omgang, som resulterede i sejren.

Det danske par nummer 7 gik ind til finaleaftenen i front, men også med den viden, at flere af de nærmeste konkurrenter lå til at få en bonusomgang inden længe.

Gennem alle seks dage havde parrene kørt point ind til kontoen, og for hver 100 point, et par nåede inden den altafgørende finalejagt tirsdag, fik de en bonusomgang til det samlede regnskab.

Fem par lå inden for en omgang inden sidstedagen, og med udsigt til, at flere af forfølgerne snart ville få en bonusomgang, gik par nummer 7 på hidsig pointjagt fra start.

53 point skulle der til. Det er meget, men det lykkedes, og det sendte de danske publikumsdarlinge ind til de 60 minutters afsluttende finalejagt i føring på grund af de solide pointhøst.

Tidligt på finaleaftenen måtte par nummer 9 med den danske seksdagesspecialist Marc Hester udgå på grund af sygdom til hans tyske makker Theo Reinhardt. Dermed var topstriden reduceret fra en kvintet til en kvartet.

En tredjedel inde i den afsluttende jagt var fire par på omgangshøjde, og det gav en intens afslutning, hvor de fire par konstant overvågede og angreb hinanden.

Det blev en opslidende dyst, men et snedigt angreb fra Moreno De Pauw og Kenny De Ketele sendte belgierne i retning af sejren omkring indgangen til de sidste 50 omgange.

Med omkring 25 omgange tilbage forsøgte 7'erne med et stort angreb på sejren, men par nummer 16 trak Mørkøv og Wulff tilbage til feltet, og så endte det i belgisk triumf.

De Ketele vandt også løbet sidste år. Den gang var det sammen med Michael Mørkøv som en del af par nummer 7.

Cykling - Hun stod med rumpen i en udfordrende positur

Mathieu van der Poel distancerede sin værste rival allerede tidligt i løbet, og Wout van Aert kom aldrig i nærheden af endnu en VM-titel. Foto: Tim Kildeborg Jensen. Cykling Mesteren ydmyget

Foto: Ritzau Scanpix Cykling Flyvende hollænder vinder VM

6 kommentarer
Vis kommentarer