Annonce:
Annonce:

Skuffet over Tinkoff: Nu vil Matti køre egen chance

Danmarks største klassikerhåb, Matti Breschel, regner med langt større frihed til at køre sin egen chance, når han næste år tørner ud for Cannondale-Garmin

Matti Breschel efter 2. etape i årets Post Danmark Rundt - nok hans sidste i Oleg Tinkovs tjeneste. Breschel blev efter etapen modtaget af sin gode ven Kim Kix fra rockgruppen Powersolo. (Foto: Claus Bonnerup).
Matti Breschel efter 2. etape i årets Post Danmark Rundt - nok hans sidste i Oleg Tinkovs tjeneste. Breschel blev efter etapen modtaget af sin gode ven Kim Kix fra rockgruppen Powersolo. (Foto: Claus Bonnerup).
Annonce:
Følg Cykling

Kort efter, at Peter Sagan sidste år røg til Tinkoff-Saxo, forlængede Matti Breschel sin kontrakt med det russiske hold, og han stillede sig dermed frivilligt i skyggen af den slovakiske superstjerne. Kun naturligt var Sagan manden, der skulle slides for, men nu ruller Breschel ud af hans skygge for igen at køre sin egen chance.

Det sker på det amerikanske World Tour-hold Cannondale-Garmin, som han har skrevet med for et år.

- Jeg glæder mig til at få en ny rolle, hvor jeg får mere frit spil. Muligheden for at køre min egen chance i de løb, jeg sætter allerhøjest, motiverer mig i høj grad, siger Matti Breschel til Ekstra Bladet fra hjemmet i Toscana, hvor han i disse dage forbereder sig på VM.

I tre sæsoner har han ikke kørt en Grand Tour, og ønsket om at være med på de største scener har været en brik i forhandlingerne med Cannondale-Garmin.

Annonce:

Danmarks store VM-håb skifter til storhold

- Det kunne være sjovt at køre Touren igen, og det får jeg langt større chance for nu. Jeg er blevet stillet en Grand Tour i udsigt næste år, siger 31-årige Matti Breschel.

- De (Cannondale-Garmin, red.) har fulgt mig i lang tid, og de synes, det er mærkeligt, at jeg ikke har kørt de store etapeløb. Jeg har også selv følt, at det var underligt, så også på det punkt er vi et godt match.

Vigtig for Breschel har også været den stærke position i antidopingarbejdet, som Cannondale-Garmin og ikke mindst manager Jonathan Vaughters indtager. Og endelig har pengene betydet noget. Hvad han kommer til at tjene på det amerikanske hold, holder han for sig selv, men det er åbenbart betragteligt mere, end Tinkoff-Saxo kunne tilbyde ham.

Riis revser Tinkoff-Saxo: Matti-tilbud er latterligt

Annonce:

- Det var sgu et lidt skuffende tilbud, jeg fik. Det må jeg give Bjarne Riis ret i, siger Breschel med henvisning til, at hans tidligere chef på TV 2 kaldte tilbuddet for 'latterligt'.

- Men det var jo et udspil, og vi begyndte at forhandle, men til sidst var det, de kunne tilbyde mig, stadig ikke nok, siger Breschel.

Han fortæller at Cannondale-Garmin kontaktede ham første gang 'for nogle måneder siden'. På det amerikanske hold bliver han holdkammerat med blandt andre Rigoberto Uran, Andrew Talansky, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter og Ramunas Navardauskas.

- Jeg tror, det bliver et nemt hold at falde til på, for alle taler engelsk. Holdet består af en god gruppe ryttere, og der er en god mentalitet på holdet, siger Matti Breschel.

Her er det danske VM-hold: Disse stjerner jagter medaljer

- Det er et ungt hold, og jeg bliver en af de erfarne, der skal dele ud af min erfaring. Det ser jeg frem til.

Annonce:

Om han også bliver holdkammerat med Lasse Norman Hansen svæver stadig i det uvisse. Hansen har tilbragt to jævne sæsoner på Cannondale-Garmin og har endnu ikke fået sin kontrakt forlænget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: