Skuffet Sagan: Det er en forkert dom

Peter Sagan forklarede kort ved et hurtigt pressemøde, at han ikke var enig i sin diskvalifikation, men at han måtte acceptere den

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

VITTEL (Ekstra Bladet): Med et halvkvalt smil på læben skridtede lille Peter Sagan ved 11-tiden ud af det enorme Hotel Le Med Éremitage i kildevandsbyen Vittel.

Kursen var sat mod den horde af journalister, der med ryggen til den store golfbane havde taget opstilling for at høre verdensmesterens ord efter kvalifikationen fra Tour de France tirsdag aften.

- God morgen, alle sammen. Tak fordi I kom, indledte slovakken med antydningen af optimisme.

Men den forsvandt, som han fortsatte sin indøvede tale – først på engelsk og siden på slovakisk.

- Jeg bliver nødt til at acceptere juryens beslutning. Jeg er slet ikke enig, for jeg føler ikke, at jeg gjorde noget forkert i sprinten.

- Det er rigtig skidt, at Mark faldt så hårdt, og jeg ønsker for ham, at han kommer sig hurtigt, sagde Peter Sagan.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Bora-Hansgrohe-kaptajnen ønskede ikke at kommentere dommen yderlige, men lod forstå, at den var forkert, og at den kommer til at blive diskuteret meget i fremtidige sprinter.

- Det var en vild sprint, som man også har kunnet se efterfølgende med alle billederne på internettet. Det er ikke den første af den slags, og det bliver ikke den sidste, sagde Peter Sagan.

Han nåede også lige at sige, at han – som vi allerede vidste – havde talt med Mark Cavendish tirsdag aften, inden han blev eskorteret ind i en ventende følgebil og kørt væk fra rytterhotellet.

Hvortil vides ikke – men stensikkert ikke til startområdet få hundrede meter fra hotellet.

Se også: Cykelverdenen i rødglødende forsvar: Sagan skulle ALDRIG bortvises

Se også: Cavendish ude af Tour de France efter styrt

Se også: Gemmelegen er slut: Her er Fuglsangs taktik i favorit-krigen

0 kommentarer
Vis kommentarer