Skulle bare tisse: Nu er han ude af forårsklassikerne

Tom Boonen kom galt af sted, da han blev tissetrængende under Paris-Nice. Nu venter en operation

Tom Boonen (midterst) er ude af forårsklassikerne efter et tisse-relateret uheld. (Foto: AP)
Tom Boonen (midterst) er ude af forårsklassikerne efter et tisse-relateret uheld. (Foto: AP)

Den belgiske cykelstjerne Tom Boonen (Etixx-Quick Step) går glip af alle forårets klassikere efter et styrt mandag i Paris-Nice.

En lægeundersøgelse har tirsdag vist sig, at 34-årige Boonen slog skulderen af led og pådrog sig flere brud i venstre albue. Skulderen skal opereres onsdag, mens albuen skal i gips og have ro.

- Jeg er meget skuffet. Det er tredje gang i træk, at jeg er involveret i et uheld, som går ud over klassikerne. Det var et dumt styrt med store konsekvenser, siger Boonen.

Se også: Boonen sejrer i Quickstep-opvisning

Den hårdføre belgier har fire gange vundet Paris-Roubaix, og tre gange har han taget sejren i Flandern Rundt. I 2012 var han først over målstregen i begge løb, der er en del af forårets klassikere.

Tom Boonens styrt i Paris-Nice skyldtes, at flere ryttere var blevet tissetrængende.

- Vi var fire holdkammerater, der lå bagest i feltet. I lighed med andre ryttere benyttede vi anledningen til at træde af på naturens vegne.

- Tempoet var lavt, og vejen gik lige ud, så der var ingen grund til uro, men pludselig stoppede folk foran os. Jeg måtte bremse, og i sådan en situation går det ikke at styre cyklen som normalt.

Se også: Outsider vandt et forrygende Paris-Roubaix

- Jeg stødte ind i Niklas Maes' hjul og væltede, siger Boonen.

- Efter to sekunder var jeg klar over, at klassikersæsonen var væk. Jeg følte mig ellers klar til klassikerne, men jeg kan ikke ændre på, hvad der er sket og må bare acceptere det, siger han.

 

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere