Sky-stjerne forlader Giroen efter styrt

Waliseren Geraint Thomas har trukket sig ud af Giro d'Italia efter at en motorcykel forårsagede hans styrt på søndagens etape

Team Sky har mistet en af sine mest fremtrædende ryttere i det igangværende Giro d'Italia, idet waliseren Geraint Thomas har valgt at udgå før fredagens etape på grund af de skader, han pådrog sig i søndags, da han styrtede ved foden af finalestigningen Blockhaus på 9. etape.

I en pressemeddelelse udtaler Thomas, at hans tilstand kun er blevet forværret siden søndag.

- Jeg har lidt hver dag. Jeg har haft et problem med min skulder, hvilket jeg har kunnet håndtere, men mit knæ er blevet dårligere dag for dag, siger Geraint Thomas.

- Det er klart, at det aldrig er rart at forlade et løb i utide - særligt, når det har været sæsonens hovedmål - men jeg må se på det større billede. Jeg ville elske at fortsætte i Giroen, men det ville blot blive en daglig overlevelseskamp frem for væddeløb, siger Thomas.

- Jeg retter nu min opmærksomhed mod Tour de France, og jeg ønsker at starte Tour i samme form, som jeg startede Giroen i.

Søndagens styrt blev forårsaget af en motorcykel, som stod parkeret i venstre side af vejen 14 kilometer fra målstregen på Blockhaus-stigningen. På det tidspunkt var der intens positionskamp i feltet. Flere ryttere var kun centimeter fra at støde ind i motorcyklen, før Team Sunweb's Wilco Kelderman ramte den og blev slået ud af kurs.

Han mistede kontrollen over sin cykel og røg i asfalten, hvilket rev adskillige andre med ned - heriblandt Geraint Thomas. Ud over at pådrage sig fysiske skader mistede han afgørende tid på etapen og var reelt uden chance for at hente en samlet topplacering i løbet.

På tirsdagens enkeltstart leverede han imidlertid en glimrende indsats og genfødte håbet om et godt, samlet resultat, men det var altså kortlivet.

Årets Tour de France begynder 1. juli i Düsseldorf i Tyskland. Geraint Thomas skal da udelukkende køre for Sky-kaptajn Chris Froome, som jagter en fjerde sejr i løbet.

Hollænder flår førertrøjen fra Quintana

Ny skandale: Giro-favorit væltet af motorcykel