Annonce:
Annonce:

Sky-stjerne forlader Giroen efter styrt

Waliseren Geraint Thomas har trukket sig ud af Giro d'Italia efter at en motorcykel forårsagede hans styrt på søndagens etape

Annonce:
Følg Cykling

Team Sky har mistet en af sine mest fremtrædende ryttere i det igangværende Giro d'Italia, idet waliseren Geraint Thomas har valgt at udgå før fredagens etape på grund af de skader, han pådrog sig i søndags, da han styrtede ved foden af finalestigningen Blockhaus på 9. etape.

I en pressemeddelelse udtaler Thomas, at hans tilstand kun er blevet forværret siden søndag.

- Jeg har lidt hver dag. Jeg har haft et problem med min skulder, hvilket jeg har kunnet håndtere, men mit knæ er blevet dårligere dag for dag, siger Geraint Thomas.

- Det er klart, at det aldrig er rart at forlade et løb i utide - særligt, når det har været sæsonens hovedmål - men jeg må se på det større billede. Jeg ville elske at fortsætte i Giroen, men det ville blot blive en daglig overlevelseskamp frem for væddeløb, siger Thomas.

Annonce:

- Jeg retter nu min opmærksomhed mod Tour de France, og jeg ønsker at starte Tour i samme form, som jeg startede Giroen i.

Søndagens styrt blev forårsaget af en motorcykel, som stod parkeret i venstre side af vejen 14 kilometer fra målstregen på Blockhaus-stigningen. På det tidspunkt var der intens positionskamp i feltet. Flere ryttere var kun centimeter fra at støde ind i motorcyklen, før Team Sunweb's Wilco Kelderman ramte den og blev slået ud af kurs.

Han mistede kontrollen over sin cykel og røg i asfalten, hvilket rev adskillige andre med ned - heriblandt Geraint Thomas. Ud over at pådrage sig fysiske skader mistede han afgørende tid på etapen og var reelt uden chance for at hente en samlet topplacering i løbet.

På tirsdagens enkeltstart leverede han imidlertid en glimrende indsats og genfødte håbet om et godt, samlet resultat, men det var altså kortlivet.

Årets Tour de France begynder 1. juli i Düsseldorf i Tyskland. Geraint Thomas skal da udelukkende køre for Sky-kaptajn Chris Froome, som jagter en fjerde sejr i løbet.

Hollænder flår førertrøjen fra Quintana

Ny skandale: Giro-favorit væltet af motorcykel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: