Sky-stjerne: Hver dag bliver én stor krig

Intet gik som planlagt for Richie Porte på onsdagens etape, og australieren forudser, at resten af Tour de France bliver et stort kaos

Richie Porte ses her på vej op ad Pra Loup sammen med holdkammeraten Gerraint Thomas. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Richie Porte ses her på vej op ad Pra Loup sammen med holdkammeraten Gerraint Thomas. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

PRA LOUP (Ekstra Bladet): Man må håbe, at Tour de France-feltet havde udnyttet hviledagen optimalt, for da løbet blev genåbnet onsdag med årets første store etape i Alperne, gik det vildt for sig fra start, og den tendens fortsatte hele eftermiddagen.

Først måtte podiekandidaten Tejay van Garderen udgå med sygdom, og senere på etapen styrtede Alberto Contador så på den vanskelige nedkørsel fra Col d’Allos og mistede kostbar tid til sine nærmeste konkurrenter i toppen af klassementet.

Chris Froome vil måske forsøge en double allerede i år (Foto: AP) Cykling Contador dropper drøm - Froome tager over

De to episoder blev de altoverskyggende temaer for dagen, og ifølge Sky-stjernen Richie Porte er hændelserne et tydeligt bevis på, at Tour de France er gået ind i sin afgørende fase, hvor kræfterne ikke er, hvad de har været, og der hersker en stemning af kaos i feltet.

- Da først Movistar så, at Tejay (van Garderen, red.) var syg, gik de i kødet på ham. Så det var en af de her vanvittige etaper. Det er Tour de France, og der en masse trætte gutter her i tredje uge, og hver dag kommer til at blive én stor krig, siger Porte til Ekstra Bladet.

Majka sejlede sin egen sø ude foran (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Udskældt Majka: Ingen bad mig om stoppe

Selv var han tidligt på etapen stukket af sted i et udbrud som følge af den kendsgerning, at der var uro og kaos i feltet. Men det var rent faktisk ikke en del af den taktik, der var planlagt på forhånd hos Team Sky, som ellers har for vane, at lade intet være overladt til tilfældighederne.

 - Det var en underlig dag. Det var aldrig min plan, at jeg skulle tage del i det store udbrud, men pludselig fandt jeg mig selv der. Dernæst fik jeg en holdordre om at komme tilbage og hjælpe Chris (Froome, red.), siger Richie Porte.

- Men i sidste ende var det en smule skuffende, for Alberto Contador styrtede lige foran mig, så det (Portes tilbagekomst til favoritgruppen, red.) var til ingen nytte.

Tinkoff-Saxos Rafal Majka var første rytter til at passere legendariske Col du Tourmalet på onsdagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tourmalets effekt: Ægteparret med hovedrystende Tour-plan

Australieren kunne dog glæde sig over, at Chris Froome ikke fik problemer på den afsluttende stigning og dermed forsvarede sin komfortable føring i klassementet, hvor han fortsat har 3.10 minutter til Nairo Quintana på andenpladsen.

I dag har colombianeren og de øvrige bejlere til Tour-tronen dog gode muligheder for at udfordre Froome på ny, når feltet på vej fra Gap til Saint-Jean de-Maurienne blandt andet skal over stigningen Col du Glandon, der er uden for kategori.

 

3 kommentarer
Vis kommentarer