Skys klassikervinder: Vigtigt for holdet

Med Wout Poels' sejr i Liege-Bastogne-Liege har Sky-mandskabet endelig vundet en af cykelsportens monumenter.

Wout Poels tror på, at sejren i Liège-Bastogne-Liège kan sende ham op i det interne hierarki på Team Sky. (Foto: Polfoto/L'Equipe)
Wout Poels tror på, at sejren i Liège-Bastogne-Liège kan sende ham op i det interne hierarki på Team Sky. (Foto: Polfoto/L'Equipe)

Hollænderen Wout Poels (Sky) sikrede sig søndag sejren i sæsonens sidste store forårsklassiker, Liege-Bastogne-Liege.

Sejren var ikke bare stor for Poels selv, men også for Sky-holdet, der trods masser af succes aldrig tidligere har vundet et af cykelsportens såkaldte monumenter: Liège-Bastogne-Liège, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Milano-Sanremo og Lombardiet Rundt.

- Det er rigtig vigtigt for holdet, at vi nu har vundet en af de rigtig fede klassikere. Jeg tror, alle på holdet er rigtig glade for det. Nu viser vi, at vi ikke kun er stærke i de store etapeløb, men også i klassikerne, siger Poels.

Hollænderen vandt løbet efter en spurt i en mindre gruppe, der havde et kort forspring til et jagtende felt, hvor Michael Valgren (Tinkoff) sad med. Danskeren endte løbet som nummer 14.

Wout Poels var lige nøjagtig stærkere end Michael Albasini. (Foto: Polfoto/L'Equipe) Cykling I sne og slud fik Sky deres monument

Poels er ikke overraskende glad for sin egen præstation i afslutningen.

- Vi havde et fint forspring til feltet. Så kiggede jeg på de andre, og de så også stærke ud. Jeg var bange for, at feltet ville hente os, men vi havde heldigvis nok at give af.

- Jeg gav den bare fuld gas de sidste 250 meter for at se, hvad der ville ske. Ingen af de andre kunne følge med. Det var en rigtig god følelse, siger Poels.

Nu regner han med, at sejren vil sende ham op i det interne hierarki på Sky-mandskabet.

- Det er et vigtigt øjeblik for mig. Det kommer til at gøre meget godt for min position på holdet. I næste års klassikere vil jeg nok få en større rolle, siger han.

Jesper Hansen ligger inden sidste etape i Kroatien Rundt nr. 2, efter at Team Tinkoff lørdag vandt holdtidskørslen. (Foto: All Over Press) Cykling Tinkoff-sejr sender dansker op på andenplads i Kroatien

Michael Albasini (Orica-Greenedge) blev nummer to efter Poels. Han ærgrer sig over afslutningen.

- Jeg troede, jeg var den stærkeste, men måske arbejdede jeg for hårdt i finalen. Og så kom jeg ind i spurten i et for lavt gear.

- Lige nu kan jeg ikke være glad, men om to-tre dage vil jeg kunne se, at jeg havde et godt løb og stadig er blandt de bedste i verden, siger Albasini.

1 kommentar
Vis kommentarer