Slut: Spansk bjergged tæt på førertrøjen

Rytterne i Vuelta Espana var søndag ude på et nyt ridt i det høje luftlag, og der var lagt op til en stor kamp mellem favoritterne - se live-dækningen nederst

Slut: Spansk bjergged tæt på førertrøjen

Chris Froome måtte udgå af Vueltaen efter dette uheld på 11. etape (Video: AP)

Den rutinerede spanske klatrer Joaquim Rodriguez (Katusha) vandt søndag 15. etape af Vuelta a España efter en magtdemonstration på etapens afsluttende stigning.

På de sidste 500 meter skruede 36-årige Rodriguez for alvor op for tempoet og demonstrerede, at man så absolut kan regne med ham i kampen om at vinde løbet samlet.

Førende Fabio Arus (Astana) forspring er nu nede på et sekund, da Rodriguez også får ti bonussekunder for at vinde etapen.

Da det hele skulle afgøres, lignede Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) en mand, der var klar til at snyde resten af favoritterne for en sprint, men polakken havde ikke energi nok i tanken til at fuldføre det angreb, som det lignede, han pønsede på et par kilometer fra toppen.

Gennem store dele af etapen havde en gruppe med ni ryttere lagt sig i front i et udbrud. Mest prominent i gruppen var Europcar-rytteren Pierre Rolland og Treks Haimar Zubeldia.

Klar til Vuelta-krig: Quintana blæser til angreb

Hansen spillede hovedrolle i sent festfyrværkeri

Den afsluttende kategori 1-stigning Sotres kunne umiddelbart være guf for de to, og ved bunden af stigningen havde de sammen med resten af udbryderne et forspring på cirka 70 sekunder.

Forspringet var tidligere på etapen flere minutter større, men feltet, hvor alle løbets favoritter sad, skruede op for tempoet.

Zubeldia kæmpede til sidst alene som den eneste udbryder, men spanieren blev kørt ind to kilometer før toppen.

Inden det havde der været masser af aktivitet i gruppen med favoritter.

Med ti kilometer tilbage satsede colombianeren Nairo Quintana (Movistar) så butikken og strøg af sted.

Med tre minutter op til førende Fabio Aru (Astana) i klassementet var det ved at være sidste udkald for Quintana, der har været ramt af feber og diarré de seneste dage, for at tage den samlede sejr i løbet.

Forsøget på at ryste de øvrige favoritter blev dog en fuser, og Quintana måtte hurtigt se sig indhentet.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), der lå på en tredjeplads i klassementet, så yderst presset ud, og efter at have kæmpet hårdt måtte han slippe favoritgruppen med to og en halv kilometer til mål.

Mandag skal feltet ud på en 185 kilometer lang etape, som byder på flere mindre stigninger og slutter opad.

Fuglsangs hold ekskluderet fra cykelfællesskab