Som en tyv om natten: Froome er landet

Under foregivende af, at alt er i skønneste orden, er dopingmistænkte Chris Froome ankommet til den spanske solkyst for at sæsondebutere

Studie: Froome testet positiv. Michael Rasmussen og Ekstra Bladets cykel-reporter Brian Askvig diskuterer de mulige konsekvenser her

BENALMÁDENA (Ekstra Bladet): I betragtning af, at blot én reporter og tre fotografer stod og ventede, var det en latterlig manøvre, superstjernen Chris Froome og hans store tunge bodyguard satte i værk, da han tirsdag aften ankom til det gennemført ucharmerende ferieresort Holiday World.

I en minibus med mørktonede ruder drønede Froome forbi pressefolkene og to etager ned i den underjordiske parkeringskælder og forsøgte som en tyv om natten at snige sig op på sit værelse. Han har intet at skjule, hævder han og Team Sky, men han opførte sig som en, der holder på en hemmelighed.

Naturligt havde det været at blive kørt til hovedindgangen som alle andre og møde pressen, der havde ventet på netop ham i syv timer, med oprejst pande. I kælderens mørke havde han intet til overs for de få, der fandt ham der.

Et par timer senere hilste Froome høfligt på Ekstra Bladets reporter, da han ledsaget af sin livvagt hastede til aftensmad i spisestuen i Team Skys monstrøse køkkenlastbil, men han havde intet at sige.

- Jeg tager mod spørgsmål før etapen i morgen, så da må vi tales ved, sagde Froome blot og forsvandt ind bag teamets erobrede areal foran hotellet.

Tour de France-vinderen sæsondebuterer med en dopingsag hængende over hovedet. Foto: Ernst Van Norde
Tour de France-vinderen sæsondebuterer med en dopingsag hængende over hovedet. Foto: Ernst Van Norde

Han er ankommet til den spanske solkyst nær Malaga for onsdag at sæsondebutere i Ruta del Sol. I sig selv ingen sensation. Intet at se her. Hvis det ikke var, fordi Froome har en dopingsag hængende over hovedet og risikerer at få sine seneste resultater annulleret sammen med dem, han måtte vinde, indtil sagen er afgjort.

Froome testede på vej mod sin historiske sejr i Vuelta a España i september positiv for en overdosis astmamedicin. Astmatikeren, som har vundet Tour de France fire gange, afleverede en urinprøve med dobbelt så høj koncentration af stoffet salbutamol som tilladt.

Alt kunne være styrtet i grus, men Froome holdt kursen og vandt Vueltaen og blev nummer tre i enkeltstart ved VM og opførte sig, som om intet var hændt. Men så i december kom sagen for en dag, og Froome står nu over for en mulig karantæne og tab af sin Vuelta-sejr og sin bronzemedalje.

Chris Froome, kom tirsdag til Malaga, hvor han skal køre Ruta del Sol med start onsdag. Imens alle andre ryttere blev sat af ved Team Sky-holdets pladser, blev Froome kørt direkte dybt  ned i en parkeringskælder under hotellet. Foto: Ernst Van Norde
Chris Froome, kom tirsdag til Malaga, hvor han skal køre Ruta del Sol med start onsdag. Imens alle andre ryttere blev sat af ved Team Sky-holdets pladser, blev Froome kørt direkte dybt ned i en parkeringskælder under hotellet. Foto: Ernst Van Norde

Han virker imidlertid uhyre selvsikker og uberørt af sagen. På sociale medier har han offentliggjort hyggelige billeder af sig selv og sin lille søn i zoo og på cykeltur i Sydafrika. Og han har trænet sindssygt hårdt frem mod denne sæson, som han altså åbner onsdag her i Andalusien.

Team Sky har som altid kørt det store skyts i stilling. Allerede tidligt tirsdag var vejnettet i det gennemført ucharmerende ferieresort Holiday World pakket med biler, busser og lastbiler, og helt tæt ved indgangen til Hotel Holiday Village havde Team Sky med en flåde af køretøjer taget plads som en herremand ved bordenden i spisesalen.

Selv med endnu en skandalesag hængende over hovedet foregiver holdet, at intet er forandret. Stadig er Team Sky i sin egen selvopfattelse feltets mægtigste hold med ret til at brede sig – hvilket åbenlyst sker til andre holds store irritation.

David Brailsford vil svare på spørgsmål fra pressen onsdag. Foto: Ernst Van Norde
David Brailsford vil svare på spørgsmål fra pressen onsdag. Foto: Ernst Van Norde

Teammanager David Brailsford ankom først på eftermiddagen og hilste hjerteligt på sine medarbejdere uden øjensynligt at være påvirket af, at hans livsværk på ny er plettet af dopingmistanke.

Ved 18-tiden ankom Froome så omsider til det rustrøde all-inclusive teamhotel med plaskende springvand og ulden muzak rungende i den højloftede foyer, hvorfra der er adgang til spillehal for børn, kitchede restauranter og tarvelige souvenirbutikker. Alt dette undgik Froome i første omgang med sin underjordiske entré. Tavs, som Brailsford havde varslet, at han ville være.

- Vi vil ikke nu besvare spørgsmål om Froome-situationen, men når tiden er inde, vil jeg gerne sige, hvad jeg kan, sagde Brailsford og lod forstå, at han før løbets start onsdag vil stille sig til rådighed for den samlede presse.

- Vi følger vores normale procedure, som er, at vi før løbet kommer ud af bussen og svarer på spørgsmål. Sådan gør vi altid, og det gør vi også nu.

- Vi er lige ankommet i dag, og vi har knapt nok hilst på hinanden, så nu samler vi os lige, og så skal vi nok besvare spørgsmål, sagde Brailsford som giver indtryk af at være endog meget fast i sin overbevisning om, at Chris Froome går fri i den verserende sag.

- Der er meget mere i denne sag, end det, man umiddelbart ser. Men lad os vente med spørgsmålene til i morgen (onsdag, red.). Vi ser frem til at komme i gang, og det gør Chris også. For os er det her bare endnu en dag på kontoret, så at sige, sagde Brailsford.

Foto: AP Cykling Dopingmistænkt Froome indleder sæsonen

Foto: AP Cykling UCI-præsident opfordrer Sky til at suspendere Froome

7 kommentarer
Vis kommentarer