Sort uheld på festdag: Lars Bak brækker ribben og skulder

Tour de France er i fare for Lars Bak efter et styrt på sidste etape af Giro d’Italia. Bak har pådraget sig flere knoglebrud, oplyser TV 2

Lars Bak skulle have kørt Tour de France for sjette gang i år, men hans deltagelse er nu bragt alvorligt i fare. (Foto: Claus Bonnerup).
Lars Bak skulle have kørt Tour de France for sjette gang i år, men hans deltagelse er nu bragt alvorligt i fare. (Foto: Claus Bonnerup).

Med kun lidt over en måned til Tour de France udgik Lars Bak søndag af Giro d’Italia med et formodet brud på et skulderblad. Den stærke Lotto Soudal-hjælperytter var involveret i et styrt kort efter starten på sidste etape af Giroen, og det gik altså grueligt galt for danskeren.

Endnu er der kun sparsomme oplysninger fra Lotto-holdet, men TV 2's udsendte reporter er på plads på hospitalet og fik et kort interview med Bak, da han havde været til første undersøgelse og var blevet fyldt med smertestillende midler.

- Jeg tror, det er tre-fire ribben, der er brækkede, og der er også brækket noget i skulderen. Det er nok derfor, det gør så ondt, sagde Bak med sædvanlig jysk underdrivelse.

Han medgav dog, at han er i smerter. Styrtet skete efter 37 kilometer af Giroens sidste etape, da Bak og en flok andre ryttere røg ned på grund af olie spildt på vejen.

- Jeg røg ned i en to meter dyb grøft, hvor der var vand og sten, og det var nok stenene, jeg ramte, sagde Bak, som dog ikke jamrede over sig selv. I stedet gik hans tanker til holdkammeraten Stig Broeckx, som kom alvorligt til skade lørdag i et styrt i Belgien Rundt.

- Jeg tænker på Stig, som ligger i koma. Jeg ligger ikke i koma, så det går nok. Sådan er showbiz. Man kommer ned at ligge, men man kommer op at stå igen, sagde Bak, som trods sine skader ikke vil udelukke, at han kører Tour de France.

Lotto Soudal har været hårdt ramt af ulykker det seneste års tid. Kris Boechmans styrtede i Vueltaen sidste år og var tæt på at dø, og lørdag var samme skæbne altså ved at overgå Stig Broeckx.

3 kommentarer
Vis kommentarer