Spanier sejrer på Giro-bjerge: Ny mand i lyserødt

Vincenzo Nibali forsøgte at ryste de øvrige favoritter, men missionen lykkedes ikke for Astana-kaptajnen

Mikel Nieve tog 13. etape af Giro d'Italia. Samtidig er Bob Jungels ny mand i den lyserøde førertrøje. (Foto: AP/Laurent Gillieron)
Mikel Nieve tog 13. etape af Giro d'Italia. Samtidig er Bob Jungels ny mand i den lyserøde førertrøje. (Foto: AP/Laurent Gillieron)

Spanieren Mikel Nieve vandt 13. etape af Giro d'Italia efter et langt soloridt, hvor ingen var i stand til at hente Sky-rytteren.

Det er sjældent, at Nieve vinder noget, men han vandt også en stor etape i Giroen i 2011. Fem år senere stod han dermed atter på sejrsskamlen.

Etapen bød også på en ny mand i den lyserøde førertrøje, da Bob Jungels (Etixx-Quick-Step) ikke kunne følge med på de mange hårde stigninger fra Palmanova til Cividale del Friuli.

Jakob Fuglsang var involveret i et massestyrt og røg ud af top-10 i Giro d'Italia (Foto: All Over Press) Cykling Massestyrt smadrer Fuglsang-drøm: Her er det nye mål

Andrey Amador (Movistar) overtog førertrøjen og er nu 26 sekunder foran Jungels på andenpladsen.

Vincenzo Nibali forsøgte at splitte favoritgruppen, som jagtede Nieve helt i front, men ingen af de store navne var i stand til at komme alene væk.

Nibali endte dog som treer og hentede lidt bonussekunder, som betyder, at han rykker to pladser op i den samlede stilling. Astana-kaptajnen er samlet nummer tre med 41 sekunder op til Amador.

1 kommentar
Vis kommentarer