Spanier triumferer i Giroen efter hel etape i udbrud

Omar Fraile (Dimension Data) vandt en firemandsspurt efter at have været i udbrud på hele Giroens 11. etape

Foto: AP
Foto: AP

Det lignede længe en håbløs mission, men spanieren Omar Fraile (Dimension Data) lykkedes med at vinde 11. etape af Giro d'Italia efter en hel dag i udbrud.

26-årige Fraile havde før etapen blot vundet to sejre som professionel, men han virkede opsat på at tilføje en tredje til samlingen.

Allerede fra begyndelsen af den 161 kilometer lange etape lå han i udbrud. Han fik skiftende makkere i front, men da det hele kom ned til en fire mand stor spurt, var han suveræn.

I spurten åbnede Fraile selv, og det lykkedes ham at holde den tidligere verdensmester Rui Costa (Emirates) bag sig. Pierre Rolland (Cannondale) og Tanel Kangert (Astana) var også med i afgørelsen.

Tidligere på etapen var Fraile en del af et stort udbrud, og han valgte at køre solo sammen med den stærke Sky-rytter Mikel Landa.

40 kilometer før mål blev de to opslugt igen af de øvrige udbrydere, så frontgruppen nu bestod af 22 ryttere.

Det afholdt dog ikke Fraile for at forsøge sig igen, denne gang med nyt, prominent selskab i form af Pierre Rolland.

På toppen af etapens sidste stigning, Monte Fumaiolo, havde de to ryttere et forspring på cirka 20 sekunder før de sidste 25 kilometers nedkørsel mod målstregen i Bagno di Romagna.

Den tidligere verdensmester Rui Costa (Emirates) ville dog også være med i finalen og stak af fra de øvrige forfølgere. Portugiseren opnåede fuld kontakt cirka ni kilometer fra mål.

Trioen blev også til en kvartet halvanden kilometer før målstregen, da Astanas Tanel Kangert kørte sig op fra forfølgergruppen.

På opløbsstrækningen kunne ingen af dem dog følge med Omar Fraile.

I den samlede stilling skete der ingen større forskydning blandt de forreste. Tom Dumoulin (Sunweb) kører stadig i lyserødt.

Hans nærmeste forfølgere er Nairo Quintana (Movistar) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo), som har lige på hver sin side af to og et halvt minut op til Dumoulin.