Sportsdirektør: Sagan mangler noget

Sportsdirektør Lars Michaelsen nedtoner de enorme forventninger til Peter Sagan i dagens Flandern Rundt

Lars Michaelsen nedtoner forventningerne til Tinkoff-Saxos Peter Sagan i Flandern Rundt efter de manglende resultater i foråret. (Foto: Ernst van Norde)
Lars Michaelsen nedtoner forventningerne til Tinkoff-Saxos Peter Sagan i Flandern Rundt efter de manglende resultater i foråret. (Foto: Ernst van Norde)

KORTRIJK (Ekstra Bladet): Oleg Tinkov synes at forlange intet mindre end en sejr hver gang, Tinkoff-Saxo stiller til start, men han skal ikke sætte en for stor bid af formuen på, at hans klassikerstjerne Peter Sagan kommer først over stregen i Flandern Rundt i dag.

Den slovakiske rytter har efter skiftet fra Cannondale ikke nået sit topniveau, hvilket han demonstrerede så sent som i sidste søndags Gent-Wevelgem.

- Vi skal nok lige neddrosle forventninger til Sagan lidt, siger Tinkoff-sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Vi håber selvfølgelig, at han kan sidde med i finalen, men han har jo desværre også vist svaghedstegn i forhold til, hvad han tidligere har formået.

Se også: Breschel giver alt for Sagan

I World Tour-løbet E3 Harelbeke gled Sagan pludselig uden for kameraernes rækkevidde, da han sad perfekt placeret i finalen. Det skyldtes noget så banalt, som at han ikke havde spist og drukket nok.

- Han gik godt gammeldags sukkerkold, selv om vi fra bilen havde presset på for, at han skulle få spist og drukket det, han skulle mod slutningen af løbet, siger Lars Michaelsen.

Efter planen gik det heller ikke i det stormhærgede Gent-Wevelgem et par dage senere, hvor ryttere blæste af vejen og kun et fåtal nåede til mål.

- Da afgørelsen faldt, havde Sagan ikke mere at skyde med, så hvis man skal være meget faktuel omkring det, ja, så må man bare konstatere, at han mangler noget i forhold til tidligere, siger Michaelsen.

- Hvilket håb kan man i lyset af Sagans form nære til Matti Breschel i Flandern Rundt?

- Matti er superfanatisk, når det gælder disse cykelløb (Flandern Rundt og Paris-Roubaix på næste søndag, red.), og han har ingen problemer med at navigere rundt i dem, fordi han efterhånden kender dem så godt, siger Michaelsen.

Se også: Breschel kan blive far under Flandern Rundt

- Han kender stigningerne, og han ved, hvor han skal placere sig. Hans kombination af styrke, adræthed og erfaring og hans evne til at skaffe sig plads i positionskampene gør, at han er skabt til disse cykelløb.

- Hvorfor sætter I så ikke alt ind på, at han skal vinde cykelløbet søndag?

- Fordi han fysiologisk er en grad mindre stærk end Peter Sagan. Til gengæld får han den chance, at han er vores joker: Alle kigger på Sagan, så Matti kan blive bedt om at træde i aktion tidligt, og så må vi se hvor lang tid, det holder.

Michaelsen deler i Flandern Rundt sportsdirektørrollen med Tristan Hoffmann, der som danskeren i sin aktive karriere var specialist i de barske brostensløb.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere