Annonce:
Annonce:

Sportsminister langer ud efter Tour-kongerne

Den britiske sportsminister Tracey Crouch vil have det kontroversielle TUE-system revurderet efter afsløringen af, at Bradley Wiggins vandt Tour de France med forbudt stof i kroppen

Bradley Wiggins vandt som den første brite i historien Tour de France. Det skete i 2012. Nationalheltens popularitet er siden falmet en del efter afsløringen af, at han i al hemmelighed fik tilladelse til at bruge et præstationsfremmende stof til behandling af astma og allergi. Foto: AP.
Bradley Wiggins vandt som den første brite i historien Tour de France. Det skete i 2012. Nationalheltens popularitet er siden falmet en del efter afsløringen af, at han i al hemmelighed fik tilladelse til at bruge et præstationsfremmende stof til behandling af astma og allergi. Foto: AP.
Annonce:
Følg Cykling

Det britiske prestigeprojekt Team Sky, som ved sin debut i 2010 satte sig som mål at vinde Tour de France ’rent’, bærer en stor del af skylden for, at befolkningens tillid til cykelsport er svækket.

Det mener den britiske sportsminister Tracey Crouch, som opfordrer det internationale antidopingagentur WADA til at genoverveje det kontroversielle TUE-system, som tillader atleter at benytte præstationsfremmende medicin.

Team Sky vandt Tour de France i 2012 med Bradley Wiggins, som siden viste sig at have benyttet kortisonproduktet Triamcinolone til behandling af påstået livslang astma og allergi. Det skete lovligt ved hjælp af en TUE, en dispensation, som udstedes af antidopingmyndighederne efter lægelig vurdering.

Wiggins fik før løbet en injektion med en stor dosis af stoffet, som tidligere topryttere som Michael Rasmussen og David Millar har betegnet som et yderst potent dopingmiddel.

Annonce:

Wiggins’ brug af stoffet holdt han og holdet hemmeligt, men det blev afsløret af den russiske hackergruppe Fancy Bears sidste år, hvilket sendte holdet ud i et mediemæssigt stormvejr.

Tracey Crouch vurderer ifølge Daily Mail, at kun en granskning og revurdering af TUE-systemet kan genoprette tilliden til systemet.

- Det har offentlig interesse, og det er vigtigt at genskabe tillid til systemet. Det seneste år har skabt megen offentlig mistanke, siger Crouch og bekræfter, at hendes bekymring er affødt af Team Sky-skandalen.

Hun er ikke tilhænger af et simpelt forbud mod TUE’er, men anerkender, at der kan være tilfælde, hvor atleter faktisk har brug for ellers ulovlig medicin for at kunne konkurrere på lige fod med raske atleter.

- Vi kan ikke bare skrotte dem. En revurdering er den rette vej. Det handler om sportens integritet, siger Tracey Crouch.

Bradley Wiggins og Team Sky har fastholdt, at de ikke har misbrugt systemet, men at der lægefagligt var al mulig grund til, at Wiggins før Tour de France i 2011 og 2012 samt før Giro d’Italia i 2013 fik injektioner med kortison.

Annonce:

Team Sky har vundet Tour de France fem ud af de seneste seks udgaver.

Også danske atleter benytter sig af TUE-systemet og udøver deres idræt med ellers forbudt medicin i kroppen. Det gælder ikke mindst de danske svømmere med OL-guldvinder Pernille Blume i spidsen. Ved hjælp af en TUE bruger hun medicin med kortison til behandling af såkaldt ’anstrengelsesastma’.

Ny præsident i offensiven: Vil forbyde ’licens til doping’

Han er en glat ål i gult: Froome er pletfri

Kyllingen advarer om 'legal' doping: Dette stof flyder i Touren

Froome lægger afstand til teamboss

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: