Sprinterne blev snydt i Giroen

Den 30-årige tysker Roger Kluge fra IAM-holdet snød sprinterne i opløbet på 17. etape i Giro d'Italia

Vincenzo Nibali genvandt ingen tid på dagens etape, der heller ikke bød på terræn, der lagde op til krig blandt de førende. (Foto: AP)
Vincenzo Nibali genvandt ingen tid på dagens etape, der heller ikke bød på terræn, der lagde op til krig blandt de førende. (Foto: AP)

Roger Kluge fra IAM-holdet vandt onsdag 17. etape af Giro d'Italia.

Efter 195 kilometer fra Molveno mod Cassano d'Adda stak den 30-årige tysker afsted på den sidste kilometer og snød dermed sprinterne for det spurtopgør, som etapen indbød til.

Danske Lars Bak spillede en hovedrolle mod etapens afslutning, da han slog følgeskab med dagens farlige udbrud. I den samlede stilling fører Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) fortsat.

Etapen var på forhånd udset som en lækkerbisken af sprinterne fra andet geled, i det store spurtkanoner som Marcel Kittel og André Greipel er udgået af løbet. Kittel og Greipel har til sammen vundet fem etaper i årets Giro, og med både de to og andre sprintere som Caleb Ewan og Elia Viviani ude af løbet, var der dækket op til kamp om krummerne.

Giacomo Nizzolo fra Trek-Segafredo havde således inden etapen erklæret sin ambition om at vinde den efter mange tidligere forgæves forsøg. 27-årige Nizzolo vandt pointkonkurrencen i Giroen i 2015 uden at vinde en eneste etape undervejs, og han havde stadig til gode at komme først over stregen på en etape i den italienske rundtur.

Derfor var det ikke overraskende, at Trek-holdet lagde en god bid energi i at hente det udbrud, som længe prægede etapen.

Daniel Oss (BMC), Pavel Brutt (Tinkoff) og Eugert Zhupa (Willier) slog et stort hul på den kuperede første del af ruten. Efter dagens sidste knold omkring halvvejs, hvorfra det gik fladt ind mod mål, havde fronttrioen fire minutter ned til hovedfeltet.

Brutal cykelkommentator: Du har stået stille i syv år, Fuglsang

Med 18 kilometer til mål havde trioen fået følgeskab af yderligere tre ryttere, blandt dem danske Lars Bak. Feltet lå da 29 sekunder efter, men med det danske kraftværk i gruppen, øgede den faktisk afstanden, indtil hovedfeltet satte de helt tunge tempodrenge på arbejde i forfølgelsesløbet.

Med fem kilometer var forspringet nede på 13 sekunder, og da feltet nåede helt op med halvanden kilometer igen, forsøgte Bak sig med et soloudbrud.

Den gik dog ikke, og i stedet slog Filippo Pozzato kontra. Men han blev hentet af Roger Kluge fra (IAM), som udnyttede forvirringen i feltet til at holde det og sprinterne bag sig.

Som sådan måtte Giacomo Nizzolo nøjes med endnu en andenplads til samlingen. Etapen var formentlig næstsidste chance for sprinterne i årets Giro d'Italia.

Torsdag byder løbet på en stejl stigning, som sætter sprinterne ud af spil kort før mål, og fredag og lørdag gælder det de helt store bjerge, hvor løbets klassement bliver endeligt afgjort.

Løbet slutter søndag med en flad etape fra Cuneo til Torino.

Storfavoritten fik prygl på brutal bjergetape

Fuglsang ryster på hovedet af kaptajnen: Du dummer dig