Annonce:
Annonce:

Stærkt dansk hold har store drømme i ny VM-disciplin

Danmark stiller med store navne i holdstafetten ved VM i Belgien. Mikkel Bjerg drømmer om medalje

Den danske enkeltstartsmester Emma Norsgaard er med på holdet, der tæller tre ryttere af hvert køn. Foto: Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix
Den danske enkeltstartsmester Emma Norsgaard er med på holdet, der tæller tre ryttere af hvert køn. Foto: Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Normalt er mænd og kvinder skarpt adskilt i cykelsporten, men onsdag får ryttere af begge køn for en sjælden gangs skyld lejlighed til at kæmpe om VM-medaljer på samme hold.

Danmark er til start i holdstafet, hvor holdene består af tre ryttere af hvert køn. Og selv om den forholdsvis nye VM-disciplin vel endnu mangler sit folkelige gennembrud, tager danskerne opgaven ganske alvorligt.

- Det er absolut en prioritet, og man kan også se, at vi stiller med et virkelig konkurrencedygtigt hold, siger herrelandstræner Anders Lund.

Som den mandlige halvdel af det danske hold har Lund udtaget en ren World Tour-trio i form af Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaard og Magnus Cort.

De skal køre på hold med Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og Julie Leth i den særlige disciplin, der køres for blot anden gang i VM-sammenhæng.

Annonce:

- Vi har rimeligt store ambitioner om at gøre os gældende, og vi burde kunne gøre en god figur, lyder det fra Anders Lund.

Holdstafetten for blandede køn debuterede ved VM i Yorkshire i 2019, hvor Danmark blev nummer otte. Sidste år var disciplinen ikke på programmet i det skrabede, coronaprægede VM i Imola i Italien.

Det danske hold er i øvrigt en slags udvidet familieforetagende. Mikkel Bjerg er forlovet med Emma Norsgaard og svoger til Mathias Norsgaard.

- Det gør det jo bare endnu federe, hvis det går godt. Når vi er færdige, kan vi se tilbage på, at vores familie stillede med halvdelen af holdet. Det er jo meget fedt, siger Mikkel Bjerg.

Selv om holdene består af ryttere af begge køn, er der ikke tale om, at mænd og kvinder decideret kører sammen på ruten.

Disciplinen er afvikles som en stafet med to holdløb. Først kører de tre mænd 22,5 kilometers holdløb. Når rytter nummer to passerer målstregen, kører de tre kvinder ud på de sidste 22 kilometer.

Når de to første kvinder er kommet i mål, udregnes holdets samlede tid.

- Det bliver ikke super svært, men det er alligevel vanvittigt hårdt og noget, man skal sætte sig op til, siger Mikkel Bjerg.

- Jeg forventer, at vi kan køre med i top-5. Hvis alle kører op til sit bedste, er en medalje ikke urealistisk, lyder det fra den danske UAE-rytter.

Det danske hold kører ud på ruten omkring Brugge klokken 15.43.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: