Stjerne langer ud efter Fuglsangs hold

Tony Martin mener, man kan sætte spørgsmålstegn ved alle Astanas sejre i sæsonen

Tony Martin langer ud efter Astana (Foto: PA)
Tony Martin langer ud efter Astana (Foto: PA)
Følg Cykling

Tour de France venter lige rundt om hjørnet, og på startstregen står det stærke Astana-mandskab med den forsvarende mester Vincenzo Nibali.

Men står det til Etixx-QuickStep-stjernen Tony Martin, så burde mandskabet slet ikke være stillet til start.

Han er nemlig ikke særlig begejstret for holdet, og han får sendt en mindre bredside af sted mod danske Jakob Fuglsangs cykelhold.

Astana-ledelsen i chok: Nu er Fuglsang bedst

- Ved Touren vil der også blive stillet spørgsmålstegn ved hver eneste Astana-sejr. Det, de indimellem viste i Giroen, var jo nærmest kunst. Som altid, lyder det ironisk fra den tyske mangedobbelte verdensmester og enkeltstartsspecialist til Radsportnews.

Martin, der er kendt for sin klare holdning mod doping kan sagtens udpege flere 'tvivlsomme typer' på Jakob Fuglsangs mandskab.

Lottos rytter Greg Henderson kom i heftig modvind, da han i et kontroversielt tweet indirekte beskyldte Astana-stjernen Fabio Aru for doping, og han måtte snart ud med en undskyldning for miseren.

Slagen Giro-favorit i fornemt comeback

Men netop Arus to etapesejre i Giroen, som kom efter et par dage, hvor han havde lignet en hængt kat i bjergene, vakte opsigt, og spekulationerne i krogene er fortsat.

Astana var tæt på at få frataget deres licens af UCI, da flere dopingsager på holdet sidste år ikke ligefrem trak op i regnskabet, samtidig med at den tidlgere doper Alexandre Vinokourov står som øverste boss på mandskabet.

Licensen fik de, og leverede for nylig en sublim Giro, hvor holdet fik to mand på podiet efter Alberto Contador og hele seks mand i top 25, samtidig med at holdet vandt fem sejre undervejs i løbet..

Contador sat på plads i underlig Giro-finale

Det er ikke første gang, at Astana kommer under beskydning, og det bliver næppe heller sidste gang.

Om Jakob Fuglsangs fremtid fortsat ligger hos det kasakhiske mandskab, må fremtiden vise. Danskeren har kontraktudløb i år.

Astana har i øvrigt i dag offentliggjort deres Tour-hold. Naturligvis er Jakob Fuglsang blandt de ni udvalgte:
Vincenzo Nibali, Lars Boom, Jakob Fuglsang, Andriy Grivko, Dimitri Gruzdev, Tanel Kangert, Michele Scarponi, Rein Taaramae, Lieuwe Westra.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind