Annonce:
Annonce:

Stjernen skrider efter katastrofe-tour: Kan få betydning for dansker

Et forfærdeligt Tour de France er overstået for Katusha-mandskabet, der vragede Michael Mørkøv inden start. Nu skrider stjernen

Michael Mørkøv mister Alexander Kristoff som holdkammerat på Katusha-mandskabet fra næste sæson. Spørgsmålet er så, om de fortsætter sammen et andet sted. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Michael Mørkøv mister Alexander Kristoff som holdkammerat på Katusha-mandskabet fra næste sæson. Spørgsmålet er så, om de fortsætter sammen et andet sted. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

Ideen var god nok: Tony Martin skulle vinde de to enkeltstarter, og Alexander Kristoff skulle nappe en, to eller flere spurtsejre i årets Tour de France.

Sådan gik det ikke for Katusha-Alpecin-mandskabet.

Slet ikke.

Kristoffs andenplads på 4. etape blev bedste resultat. Nordmanden nappede derefter to fjerde- og to femtepladser, mens Martin blev nummer fire på de to enkeltstarter.

Og så styrtede Kristoff minsandten også på vej ned af et bjerg, hvilket prægede ham på de afsluttende etaper.

En katastrofe med andre ord for holdet, der inden Touren valgte at si danske Michael Mørkøv fra, selvom det meget længe har været planen, at han skulle køre Kristoff frem til spurterne i Tour de France.

Annonce:

Kombinationen kan meget vel være medvirkende til, at Alexander Kristoff forlader Katusha til fordel for UAE Team Emirates. Selvom det er fy fy skamme at tale kontrakter i det professionelle cykelfelt før 1. august, så er rygterne om et exit vedvarende.

For Kristoff har været forbandet, som de siger i Norge, over at måtte undvære Mørkøv.

Og det fik ny næring søndag i Paris, hvor Kristoff bekendtgjorde overfor norske VG, at han er blevet enig om en forhåndsaftale med et team.

Og det kan få konsekvenser for Mørkøv.

Han kører i disse dage etapeløbet Tour de Wallonie i Belgien, og svarer på Ekstra Bladets forespørgsel, at han ikke kan melde noget ud om fremtiden endnu.

Kristoff med den lyseblå hjelm kigger ned i asfalten. Til venstre for ham er landsmanden Edvald Boasson Hagen og tyske Marcel Kittel ved at tordne forbi. De to rivaler havde et noget bedre Tour de France end Kristoff. (Foto: AP)
Kristoff med den lyseblå hjelm kigger ned i asfalten. Til venstre for ham er landsmanden Edvald Boasson Hagen og tyske Marcel Kittel ved at tordne forbi. De to rivaler havde et noget bedre Tour de France end Kristoff. (Foto: AP)
 

Under Tour de France fortalte han til Ekstra Bladet, at der er flere muligheder.

- Heldigvis har jeg i massespurterne vist, hvad jeg står for, og det er der hold, der har bemærket. Der er hold, der er interesserede i mig som ’lead out-rytter og klassikerrytter, sagde Mørkøv ved den lejlighed.

Han tilføjede, at han bestemt også kan forestille sig at fortsætte på Katusha, som han kaldte 'velfungerende'.

Annonce:

Men tingene er ikke, som de kunne have været på holdet. Blandt andet symboliseret ved sportsdirektør José Azevedo, der under Touren langede ud efter Kristoff:

- Vi kom her for at vinde etaper. Indtil videre har vi ikke været i nærheden. Derfor kan vi ikke være tilfredse, sagde han og tilføjede, at holdet som sådan gør et godt stykke arbejde for Kristoff.

Nordmanden har bare ikke været god nok, når det gjaldt.

- Når spurten begynder, så er han bare ikke hurtigere end de andre.

Enige om en forhåndskontrakt
Holdet har tilbudt Kristoff en forlængelse af det samarbejde, der indtil nu har fungeret i seks sæsoner. Men ifølge norske VG, så er det tilbud blevet afvist af sprinteren, der i stedet for - ifølge avisen - kigger mod Emiraterne og holdet UAE Team Emirates.

For dels er stemningen voldsomt dårlig, dels skal nordmanden have fået stillet en markant lønnedgang fra sine to millioner euro om året i sigte.

Derfor sagde Kristoff følgende til VG på Champs-Élysées søndag aften:

Annonce:

- Jeg glæder mig til næste år. Det bliver godt.

Uden at sige hvilket hold der er tale om, tilføjede Kristoff, at selve kontrakten ikke er skrevet under, men at man er blevet enige om forhåndskontrakt.

En alvorlig knast i Mørkøvs tilfælde er, at han ikke deler agent med Kristoff.

Michael Mørkøv har den tidligere toprytter Baden Cooke, mens Kristoff gør brug af Joona Laukka. Derfor kan det ende med, at danskeren forlader Katusha - men for et andet hold end Kristoff.

- Men jeg er glad for at køre med Alexander, og synes, jeg har størst værdi sammen med en rytter som ham. Han spurgte mig tidligere på sæsonen, om han måtte bringe mig ind i forhandlingerne med et nyt hold, og det sagde jeg selvfølgelig ja til, har Mørkøv sagt til Ekstra Bladet.

Enspænder undgik feltet: Smidt ud for at køre i bil på hviledag

Spillefugl på to hjul: Tour-vinder gamblede hele sin gevinst op på én nat

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: