Stjernens nødråb: Jeg kunne godt have brugt Mørkøv

Alexander Kristoff havde ingen til at køre sig frem til spurten på 2. etape - et job, som danske Michael Mørkøv kunne have leveret, hvis han ikke var blevet vraget

Michael Mørkøv var savnet på 2. etape af årets Tour de France, hvor Alexander Kristoff skuffende blev nr. 15. Foto: Claus Bonnerup
Michael Mørkøv var savnet på 2. etape af årets Tour de France, hvor Alexander Kristoff skuffende blev nr. 15. Foto: Claus Bonnerup

LIÈGE (Ekstra Bladet): Alexander Kristoff håber stadig at kunne gøre to etapesejre i Tour de France til tre.

Første skud i bøssen under denne Tour kom på 2. etape, hvor nordmanden dog skuffede fælt og blot blev nummer 15.

Katusha-kaptajnen var også hårdt ramt, for det store styrt med ca. 30 km til mål kom til at koste.

- Vi havde mange, der gik ned, og jeg punkterede i det sving. Det kostede kræfter, og vi blev splittet op, så jeg var alene mod slutningen. Rick Zabel var med mig, men han havde lidt problemer med cyklen.

- Jeg følte mig dog ok, men kommer op på den forkerte side, og jeg fik aldrig plads. Da jeg opfattede det, var det helt håbløst, og jeg var 50 meter efter og skulle ud i vinden, siger Alexander Kristoff.

Han mener, at formen er der - nu mangler der blot, at han kan blive placeret godt. Et job, Michael Mørkøv var udset til, men i sidste øjeblik altså blev vraget af holdets ledelse.

- Jeg føler mig ved godt mod. Jeg vandt feltets indlagte spurt, så farten er der. Men jeg skal også have position - den mangler jeg.

- Jeg ville gerne have haft en til at sidde ved mig på den sidste km. Og hvis jeg var for langt bagude at kunne kickstarte mig fra. Men jeg var alene, og det var vanskeligt.

- Kunne det have været en Michael Mørkøv?

- Ja, det kunne det helt klart. Men det havde nok været vanskeligt, siger nordmanden med et smil.

Han vil ikke helt afvise, at han kan sidde med over mandagens finale-stigning til Longwy, men et mere sikkert bud er at se ham med fremme på tirsdagens 4. etape, der formentlig ender i en ny massespurt i kildevands-byen Vittel.

Jan Ullrich på vej mod den samlede sejr i Tour de France 1997. Hans holdkammerat Bjarne Riis ligger på hjul, og bagest sidder Jose-Maria Jimenez. Foto: AP. Sport og Spil Tour-nostalgi: Vidunderbarnet åd sig fed hver vinter

Se også: Anklager storhold efter super Tour-start: I snyder!

Se også: Holdt rytter i hånden på dramatisk billede: Nu forsvarer han kørslen

Se også: Kyllingen i konflikt med TV2-ekspert: 'Fjols'

Se også: Valverde-lejren raser: Motorcykel skyld i styrtet

Se også: Efter uhyggeligt styrt: Stjernen sender positiv besked fra hospitalet

6 kommentarer
Vis kommentarer