Stjerner hædrer Fuglsang for brostenskørsel

Det eksklusive cykelmagasin Rouleur har kåret Jakob Fuglsang til årets hjælperytter på grund af hans arbejde for Tour-vinder Vincenzo Nibali

Jakob Fuglsang efter sit formidable ridt over brostenene på femte etape af årets Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup).
Jakob Fuglsang efter sit formidable ridt over brostenene på femte etape af årets Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup).

I 2011 blev Lars Bak kåret til verdens bedste hjælperytter af det store britiske cykelmagasin Cycle Sport, og nu bliver hans nære ven og trofaste træningsmakker i Luxembourg Jakob Fuglsang også fremhævet som en enestående 'domestique'.

Det eksklulive cykelmagasin Rouleur har kåret Fuglsang til årets hjælperytter i 2014 på grund af hans store arbejde for sin Astana-holdkaptajn Vincenzo Nibali i årets Tour de France. Ikke mindst hans enorme slid på løbets femte etape, der gik over smattede brosten i Nordfrankrig, fremhæver juryen som begrundelse for hæderen.

Jakob Fuglsang fører sin holdkaptajn Vincenzo Nibali hen over brostenene på femte etape af Tour de France i år. (Foto: Claus Bonnerup). Cykling Fuglsang opgiver brostenene

- En god hjælperytter på de flade stykker, i bjergene, i regnen, på brostenene. Det er ikke ofte, at man har en fyr, der kan hjælpe i ethvert terræn, udtaler jurymedlem Jonathan Vaughters til Rouleurs hjemmeside.

Vaughters er manager på det amerikanske Garmin-Sharp mandskab og er en af seks i juryen. De øvrige er legenden Sean Kelly, BMC-sportsdirektør Allan Peiper, eks-rytteren Juan Antonio Flecha, eks-rytteren Jens Voigt og Rouleur-redaktør Ian Cleverly.

Jakob Fuglsang under sommerens Post Danmark Rundt. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Fuglsang indrømmer: Overvejede at komme væk

- Fuglsang fik sig nogle slemme knubs og restituerede godt og kom tilbage i løbet til gavn for sin kaptajn, siger Sean Kelly.

- Som hjælperytter kan han levere fabelagtigt, siger den irske legende, som i dag er ekspertkommentator på Eurosport.

Rouleur skriver, at også rytterne Bernhard Eisel (Sky), Koen de Kort (Giant-Shimano), Johan Van Summeren (Garmin-Sharp) og Leopold König (NetApp) var inde i billedet, men at Jakob Fuglsang var den klare favorit.

0 kommentarer
Vis kommentarer