Annonce:
Annonce:

Stjerneregn over favoritterne: Så gode er de før finalen

De aktuelt fire bedste ryttere i Tour de France er kun adskilt af sekunder, og der er lagt op til en uhyre interessant finale, siger den irske Tour-legende Stephen Roche

Rigoberto Uran, Chris Froome, Romain Bardet, Nairo Quintana, Fabio Aru og Richie Porte fotograferet på løbets 9. etape. Porte styrtede siden og udgik. Foto: AP.
Rigoberto Uran, Chris Froome, Romain Bardet, Nairo Quintana, Fabio Aru og Richie Porte fotograferet på løbets 9. etape. Porte styrtede siden og udgik. Foto: AP.
Annonce:
Følg Cykling

AUREC-SUR -LOIRE (Ekstra Bladet): Med et klassement, der i toppen vist er tættere end nogensinde før, tog Tour-feltet mandag et hvil før den store finale i Alperne. Spredt ud over departementerne Loire og Haute-Loire er holdene i disse dage indlogeret, og især fire rytterhoteller er under belejring af fans og journalister.

Team Sky, Ag2r, Cannondale og Astana har hver en rytter i den aktuelle top fire i verdens største cykelløb. 29 sekunder skiller Chris Froome i den gule trøje fra Rigoberto Uran på fjerdepladsen. Ind i mellem ligger Fabio Aru på andenpladsen, og så det store franske håb, Romain Bardet, på tredjepladsen.

Annonce:

- Mentaliteten er ændret blandt toprytterne. I flere år er der blevet kørt for at komme på podiet. Det var hovedmålet, men nu kører de for at slå Froome og faktisk vinde løbet. Nu tror de på, at Froome kan besejres, siger ireren Stephen Roche, som for 30 år siden vandt Giro d’Italia, Tour de France og VM.

- Den sidste uge bliver uhyre interessant. Ryttere som Alberto Contador og Dan Martin (aktuelt nummer ni og fem, red.) vil uden tvivl prøve noget, så der kan ske store omvæltninger. Det bliver interessant, siger Roche, som har Froome som favorit til den samlede sejr.

- Froome har den luksus, at han har en rytter som Mikel Landa ved sin side. Om det er en tryghed for ham eller ej, vil vise sig, men som udgangspunkt har han en stærk hjælperytter, siger Roche til Ekstra Bladet.

- Under alle omstændigheder kan vi forvente stort væddeløb i den sidste uge af Touren. Jeg tror, Froome holder fast, men det bliver uden tvivl en hård kamp for ham og Team Sky.

Annonce:

- Før enkeltstarten i Marseille på lørdag skal Bardet og de andre have mindst to minutter ned til Froome, hvis de skal gøre sig håb om at vinde i Paris. Men det er nærmest umuligt at forestille sig, at nogen skulle kunne køre Froome to minutter bagud i bjergene.

- Det skal naturligvis forsøges, og det bliver det også, men det er svært, når Sky kan sætte fire mand i front og sætte tempo på stigningerne. Det gør det meget vanskeligt for Froomes rivaler at slippe væk, siger Stephen Roche.

Enspænder undgik feltet: Smidt ud for at køre i bil på hviledag

Spillefugl på to hjul: Tour-vinder gamblede hele sin gevinst op på én nat

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: