Stjernerne hylder dansker efter pragtpræstation: Fremtiden er din!

Michael Valgren høster fortjente roser efter sin fremragende andenplads i gårsdagens Amstel Gold Race

TV: Se den afgørende finale, hvor Valgren måtte se sig slået til sidst (Video: AP)

Michael Valgren har vundet Post Danmark Rundt og det danske mesterskab i linjeløb, men gårsdagens andenplads i World Tour-klassikeren Amstel Gold Racer er ubetinget danskerens største bedrift til dato.

Med en forrygende kørsel op ad dagens sidste stigning, den skrappe bakke ved navn Cauberg, sad Valgren og var en del af den duo, der skulle afgøre det hollandske storløb imellem sig.

Desværre viste rutinen i skikkelse af 34-årige Enrico Gasparotto sig at være for snu en modstander for den 24-årige dansker. I spurten var den erfarne italiener bedst, og han slog sin danske følgesvend sikkert på stregen.

Saxo Baks Michael Valgren blev nummer to i Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Dansk supertalent med kæmpe klassiker-resultat

Men bitterhed over at være så tæt på er der ikke meget af hos Valgren dagen derpå, da Ekstra Bladet fanger succes-danskeren.

- Jeg var egentlig tilfreds i går. Og det er jeg også i dag. Selvfølgelig var jeg tæt på, men jeg tog en beslutning i kampens hede om at holde på og satsede på, at han var ligeså træt, som jeg var. Men jeg kan kun lære af det. I forhold til sidste års kritik, hvor jeg sad forkert i finalen, så var jeg 'on top af that' i år. Og så lærer jeg af det her i år, at jeg ikke skal ikke være så godhjertet, lyder det fra det danske talent.

Med mere og erfaring og is i maven kunne det måske være gået bedre, men Valgren selv indrømmede efter løbet også, at han havde kørt for andenpladsen og derfor havde holdt tempoet i vejret for at holde konkurrenterne stangen de sidste kilometer.

Michael Valgren var ikke langt fra sejren i Amstel Gold Race, men da førstepladsen var uopnåelig, gik han efter en podieplads. (Foto: Laurent Cipriani) Cykling Michael Valgren: Jeg kørte for andenpladsen til sidst

Trods nederlaget i spurten var der bestemt begejstring at spore blandt Valgrens holdkammerater på Tinkoff. Personlige hilsner på Twitter, telefonen og lignende er strømmet danskeren i møde.

- Fantastisk andenplads til Michael Valgren. En af de stærkeste, unge ryttere i feltet, lyder roserne således for den hyper-erfarne og stærke italiener Daniele Bennati, der bakkes op af sin landsmand, Ivan Basso, der indtil sidste sæson kørte på hold med danskeren.

- Michael Valgren. Fremtiden smiler til dig. Godt arbejde, skriver den tidligere Giro-vinder, som i dag arbejder som teknisk koordinator på Tinkoff.

Se Trek-rytteren, der står på snuden og brækker næsen, inden løbet bliver givet frit:

Den nu dobbelte vinder af Amstel Gold Race, italieneren var også bedst i 2012, var også glad for, at han fik dansk følgesvend i finalen.

- Jeg var heldig, at Valgren kom med mig. Jeg havde ikke vundet, hvis jeg havde været alene, for der var en meget hård modvind henover toppen. Og så var jeg nok også heldig, at det ikke var Roman Kreuziger (der kom op), for han havde måske spillet spillet mere før spurten. I stedet var Valgren villig til at sætte tempo, så han sikrede sig mindst en andenplads, og jeg kunne derfor vente og vente på spurten, sagde Gasparotto.

Masser af danske smil på podiet (Foto: All Over)
Masser af danske smil på podiet (Foto: All Over)

Men også Valgrens helt store kaptajn, Alberto Contador, så danskerens bedrift i går, og fandt også tid til at rose sin danske arbejdshest.

- Jeg fik en fin besked fra Alberto. Det er nærmest alle, der skriver. Det er næsten for mange, for jeg prøver at være god til at svare alle, men det kan være svært at nå. Bjarne (Riis) skrev. Min gamle mentor (Michael) Skelde skrev. Og det, må jeg sige, det er ikke dem, jeg hører meget fra i hverdagen, og derfor er det fedt at få en hilsen fra dem og vide, at de tænker på mig.

- Heldigvis er de ikke overraskede over det, jeg lavede i går. Og det er faktisk meget fedt. De har gået og ventet på, at det skulle komme. Det har jeg også selv. Jeg har følt, der har været skud i benene i den sidste måned, formen er god, og så er det jo bare fedt at gribe chancen, når jeg får den, siger Valgren

Efter planen skal danskeren tilbage i hjælperytterens rolle, men i de to resterende Ardenner-løb, Fleche-Wallonne onsdag og Liege-Bastogne-Liege søndag, vil danskeren alligevel ikke udelukke, at han kan gøre sig gældende igen.

- Sådan som jeg har været kørende, så behøver Liege ikke være alt for vanskelig for mig.  Sidste år kom der en relativt stor gruppe til mål. Så hvis jeg har gode ben, og jeg ikke skal ofre mig alt for meget for Roman og Majka, så kan jeg godt komme langt i løbet, siger Valgren.

Av! Fabio Felline styrter grumt, inden løbet er gået i gang - årsagen er virkelig tosset, da han prøver at pille noget ud af sit hjul. Se med herunder

5 kommentarer
Vis kommentarer