Annonce:
Annonce:

Stjerneskud krampede sig til sejr på brutal bjergetape

Direct-Energies Lilian Calmejane leverede en pragtfuld etape på en dag, hvor alt var ragnarok og anarki, og rytterne ikke fik et minuts hvile på den første bjergetape i jura-bjergene

Fantastisk dag i sadlen for Calmejane. Foto: AP
Fantastisk dag i sadlen for Calmejane. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Al den manglende spænding, angreb, ihærdighed, iver og brutalitet, som vi har manglet i årets Tour de France, fik vi så sandelig på den ottende etape.

En fuldstændig afskyeligt hård etape ramte rytterne i dag, der på intet tidspunkt satte pedalerne på automatpilot, og derfor hele dagen igennem leverede et forrygende cykelløb.

Intet var givet før allersidst på etapen, og her viste det unge franske stortalent Lilian Calmejane sig at være den bedste fra dagens udbrud i bjergene, da han snuppede sin første Tour de France-etapesejr.

Favoritterne brugte også meget energi, men sparede alligevel på angrebskrudtet til endnu en voldsom etape i morgen. Chris Froome forsvarede dermed sin førertrøje.

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Annonce:

Der var dømt ren kaos og anarki, straks 8. etape var blevet givet fri. Et hav af forskellige ryttere forsøgte at få hul, men ingen fik lov at slippe afgørende væk, og derfor drønede feltet derudad i et særdeles opskruet tempo.

Det voldsomme tempo kostede særdeles dyrt for den franske hjemmebanehelt Arnaud Demare, som har fået sit Tour de France-gennembrud i år med sin etapesejr og flere dage i den grønne trøje. Han blev sat, så snart det gik opad på dagens etape, og han kæmpede en lang og sej kamp sammen med to kammerater gennem hele dagen for at holde sig indenfor tidsgrænsen.

Efter lang tids kamp fik et kæmpe-udbrud på omkring 50 mand endelig 'lov' at slippe af sted, men med så mange mand helt fremme var det så som så med enigheden, og flere grupper skilte sig ud undervejs, blev hentet, hvorpå nye forsøgte sig.

Annonce:

Danske Michael Valgren var med i kæmpe-gruppen, men da han også havde kaptajn-forpligtelser bagved, var han ikke den mand, der bidrog mest gavmildt med kræfterne. Forspringet ned til alle favoritterne blev heller aldrig særlig stort, hvor Team Sky kontrollerede for Chris Froomes gule trøje.

Etapen satte sig på intet tidspunkt i dag, og det har givetvis været en fuldstændig brutal dag i sadlen for rytterne. På dagens skrappeste stigning, kategori 1-stigningen Côte de la Combe de Laisia-Les Molunes, skete den store sortering i udbruddet for alvor.

Folk løb tør for kræfter, og selvom Michael Valgren undervejs viste fine bjergben, kunne heller ikke han hænge på de stærkeste i udbruddet. Danskeren blev hentet af favoritfeltet kort inden toppen af stigningen Men til slut havde han alligevel benene til at blande sig i spurten i favoritgruppen, og han blev en blændende nummer syv i dag.

Forrest var det Direct Energis unge stjerneskud Lilian Calmejane, som til sidst viste sig at være den med mest energi i benene. Dagens sidste stigning brugte han til at opbygge forspring, og på toppen lignede han dagens etapevinder.

Annonce:

Men pludselig blev det mere dramatisk end forventet, da den bare 24-årige franskmand pludselig blev ramt af kramper, og han måtte se forspringet skrumpe til hollandske Robert Gesink, som var nærmeste forfølger.

Calmejane forsøgte at træde mere blidt for at få krampen væk, og han fik atter gang i cyklen og kunne køre hele vejen hjem til mål. En fantastisk og brutal etape fik en fantastisk flot vinder, da Calmejane fik den ultimative gevinst ovenpå vanvidsdagen. Ud over sejren kan Calmejane også iklæde sin den prikkede bjergrøje. Sikke en debut-Tour han har haft sig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: