Stor Cavendish-spurt: Tog hævn over gorillaen

Mark Cavendish var hurtigste mand på årets 7. etape

Endelig! lykkedes det for Mark Cavendish (Foto: AP)
Endelig! lykkedes det for Mark Cavendish (Foto: AP)

Han har skældt og smældt og raset, og tingene er ikke gået hans vej i årets Tour de France.

Men i dag gik det hele op i en højere enhed for Mark Cavendish. Han fik timet sin spurt perfekt, og udnyttede i dag Andre Greipels leadout til at komme bagfra og kanonere først over stregen.

Dermed fik Cavendish sin hævn over goraillaen Greipel, mens Tinkoff-Saxos Peter Sagan fik endnu en topplacering, da han endte 3'er på etapen.

Forud var gået en stort set begivenhedsløs dag i det franske. Alberto Contador styrtede i neutral zone, men var ikke alvorligt, og spanieren var hurtigt tilbage i feltet.

Cykling Nibali afslører: Jeg var rasende på Froome

Fem mand kom af sted i et håbløst dagsudbrud. Kristjian Durasek (Lampre-Merida), Luis Angel Maté (Cofidis), Anthony Delaplace og Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement) og Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka)

På intet tidspunkt lignede det dog et udbrud, der havde nogen som helst chance for at holde hjem. Denne mulighed ville sprinterne ikke misse. Og derfor var alle fem tilbage feltet, da der manglede 11 kilometer.

For anden dag i træk blev etapen noget af langgaber, og det var først, som vi nærmede os spurtafgørelsen, at der kom lidt mere action og fart over feltet.

Tony Martin manglede i Cavendish' tog, og derfor måtte briten koble sig på andre ryttere. Det kom ham til gode, da han til sidst kom blæsende udenom, parkerede sin store rival Greipel, og triumferende kunne køre over stregen og sikre sig sin Tour de France-sejre nummer 26.

Dét er imponerende.

13 kommentarer
Vis kommentarer