Annonce:
Annonce:

Stor dansk triumf

Den danske cykelstjerne gik til angreb med 39 kilometer til mål, og konkurrenterne kunne ikke følge med

Arkivfoto: Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard viser storform fra sæsonstart.

Søndag eftermiddag kørte han som lyn og torden i det franske endagsløb Drome Classic og satte blandt andre det 19-årige megatalent Juan Ayuso (UAE) til vægs på den sidste stigning.

Tidligere på etapen var den danske Jumbo-Visma-rytter kørt fra stjerner som verdensmester Julian Alaphilippe (Quick-Step) og sin egen holdkammerat Primoz Roglic.

De franske profiler Guillaume Martin (Cofidis) og Benoit Cosnefroy (AG2R) kom også til kort mod danskeren.

Det var Jonas Vingegaards kun andet løb i sæsonen. Det første løb kørte han lørdag, men her havde han en dårlig dag og sluttede som nummer 33. Derfor faldt søndagens sejr på et tørt sted.

Annonce:

- Det er en lettelse efter i går (lørdag, red.), som ikke var min bedste dag. I dag havde jeg det godt, siger Jonas Vingegaard ifølge sit holds hjemmeside.

- Der er ingen høje bjerge i det her område, men det gik op og ned hele dagen, og det gjorde det hårdt. Jeg nyder at køre den her slags løb.

- Der er stadig ting, der kan blive bedre, men sejren giver mig selvtillid. Det er altid vigtigt med en god start på sæsonen, siger Jonas Vingegaard.

Med søndagens sejr viser Jonas Vingegaard, at han har store planer om at følge op på de imponerende præstationer, han leverede i 2021, hvor det blandt andet blev til en samlet andenplads i Tour de France.

Jonas Vingegaard gik til angreb med 39 kilometer til mål.

Feltet var på vej op ad en stigning, da danskeren sammen med Juan Ayuso satte et voldsomt tempo. Feltet knækkede, og en mindre gruppe slap væk.

Juan Ayuso og Jonas Vingegaard stak til sidst helt af fra de øvrige udbrydere.

Annonce:

Den franske verdensmester Julian Alaphilippe igangsatte en forfølgelse sammen med sine landsmænd Guillaume Martin og Benoit Cosnefroy, men den spansk-danske duo holdt dem bag sig.

Løbet blev afsluttet med en hård stigning, og her satte Jonas Vingegaard igen et højt tempo, og så knækkede Juan Ayuso, som måtte nøjes med en fjerdeplads.

Guillaume Martin og Benoit Cosnefroy tog sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Løbet var i høj grad præget af danskere. Tidligere på dagen var Anthon Charmig (Uno-X), Asbjørn Hellemose og Mathias Bregnhøj (Riwal) med i et udbrud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: