Stor mystik om udgået verdensmester

Verdensmesteren på enkeltstart er ude af årets Tour de France, men det er uvist, hvorfor han stod af

Rohan Dennis er ude af Tour de France, men ingen kan forklare hvorfor. Foto: Ritzau Scanpix
Rohan Dennis er ude af Tour de France, men ingen kan forklare hvorfor. Foto: Ritzau Scanpix

Han var på forhånd regnet som en af de helt store favoritter til fredagens enkeltstart, men verdensmesteren på tidskørsel, Rohan Dennis, kommer ikke til at stå øverst på podiet i Pau i morgen.

Australieren er således ude af årets Tour de France, efter han trak sig på 12. etape. Det er dog endnu et mysterie, hvad der fik ham til at stå af cyklen, og der har ikke været tv-billeder af situationen.

Hans hold, Bahrain Merida, har da også udsendt et noget kryptisk tweet om årsagen til, at Dennis er ude af Touren.

- Vores prioritet er helbredet hos alle vores ryttere, så vi vil indlede en øjeblikkelig undersøgelse, men vil ikke kommentere yderligere, før vi har fundet ud af, hvad der skete med Rohan Dennis, lyder det fra holdet.

Artiklen fortsætter under billedet..

Rohan Dennis var favorit på enkeltstarten fredag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rohan Dennis var favorit på enkeltstarten fredag. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Fransk tv har talt med holdets to sportsdirektører, der ikke kan forklare, hvorfor stjernen er udgået af løbet, hvilket naturligvis blot føjer endnu mere mystik til sagen.

Ifølge fransk tv diskuterede han med folk i servicevognen, inden han trak sig. Ekstra Bladets reporter er foran holdets bus, hvor Rohan Dennis befinder sig. Det er hans cykel, der står parkeret foran bussen.

Der har været snak om sygdomsproblemer på Bahrain Merida-holdet, men inden dagens etape talte Rohan Dennis om sine chancer på fredagens enkeltstart uden at udtrykke bekymring for sit helbred.

Du kan følge Ekstra Bladets livedækning af etapen her.

Cykling Kyllingen om nyt dansk kiks: - Det er skuffende

Jakob Fuglsang bor i Monaco og arbejder i hele verden. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Mere europæer end dansker: Fuglsang regner ikke med at vende hjem

13 kommentarer
Vis kommentarer