Stor stjerne smidt ud af Touren

Luke Rowe og Tony Martin er blevet smidt ud af Tour de France efter en batalje på 17. etape onsdag

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, analyserer her rytternes exit

GAP (Ekstra Bladet): Luke Rowe og Tony Martin fuldfører ikke Tour de France i år.

De to er nemlig blevet smidt ud af Touren onsdag aften, efter at de mod slutningen af 17. etape var involveret i en hændelse.

De sad begge i feltet med knap 14 km til mål, og det var en manøvre fra Ineos-rytteren Rowe, der afstedkom episoden.

Waliseren forsøgte at køre sig frem i feltet forbi Tony Martin, der sad sammen med sit Jumbo-Visma-hold. Han så Rowe køre frem og kørte så direkte ind foran ham, så han kørte ned i rabatten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Luke Rowe var tit at finde i frontet af Tour-feltet. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
Luke Rowe var tit at finde i frontet af Tour-feltet. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
 

Da Rowe kom op på vejbanen igen, gentog episoden sig - hvorefter han forsøgte at fælde Martin.

Tony Martin reagerede på den måde, fordi Rowe tidligere på etapen havde skubbet Jumbo-Visma-kaptajn Steven Kruijswijk på tværs af feltet - formentlig som en afstraffelse for at holdet ifølge Rowe havde sat sig lige oven i Ineos-toget.

Begge ryttere var vigtige hjælperyttere for deres respektive kaptajner, Steven Kruijswijk og Geraint Thomas.Såmænd også på de kommende bjergetaper, hvor de skulle bruge deres kræfter på de fladere stykker. Men den hjælp må de to nu undvære.

UCI-kommissærerne har ekskluderet rytterne efter paragraf 2.12.007, der omhandler alt fra overfald over trusler til verbal misbrug og handlinger, der bringer andre i fare.

Senere onsdag valgte de to ryttere at stille op sammen i en video, der blev delt af begges hold, hvor de undskylder miseren.

- Jeg begik en fejl, og det er noget, jeg må leve med nu. Det skete i kampens hede, og det var varmt derude. Vi kæmpede for positionerne, siger Luke Rowe i videoen.

Begge hold har lagt videoen op på Twitter, og Luke Rowe forklarer, at han arbejdede for holdkammeraterne Geraint Thomas og Egan Bernal, mens Tony Martin havde Steven Kruijswijk at tænke på.

- Jeg sloges for Geraint og Egan, og Tony ville beskytte Kruijswijk. Jeg mener, at vi begge begik en fejl, siger Luke Rowe.

Han er uenig i straffen, der sender begge ud af løbet.

- Jeg mener, at det er for meget. Jeg brugte over en time i UCI-vognen med videobillederne. Jeg kæmpede for mig selv, men også for Tony.

- Jeg sagde, at de ikke kunne smide Tony og mig ud for dette. Det er for meget. Vi gjorde noget forkert, men det sker adskillige gange hver dag i cykelsporten, siger Luke Rowe.

Tony Martin er på bølgelængde med sin kollega.

- Der var stor kamp om at få vores kaptajner placeret på den sidste stigning. Vi havde kørt i fem timer i 35 graders varme, og vi kørte næsten på grænsen.

- Vi havde en fight, som det kan ses på videobilleder. Og jeg er virkelig ked af, hvad der skete. Jeg havde det dårligt lige bagefter. Men det sker en gang imellem i sporten, siger Tony Martin.

Begge ryttere har endvidere fået en bøde på 1000 schweizerfranc (6800 kroner) og er blevet fratrukket 50 UCI-point på verdensranglisten.

Kasper Asgreen kørte fra stjerner som Greg Van Avermaet og Bauke Mollema på stigningen og tog etapens andenplads. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 18:08 Asgreens åbenbaring: - Jeg er en af feltets stærkeste

Matteo Trentin tog sejren på 17. etape foran danske Kasper Asgreen. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 17:19 Danskerne snydt i gigantisk udbrud: Asgreen blev nummer to

Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 19:19 Kyllingen imponeret: - Det er sgu ret vildt

43 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere