Stor-ydmyger konkurrenterne: Hvem kan slå den mand?

Marcel Kittel sikrede sig den 4. etapegevinst i dette års Tour de France. Tyskeren er bare i en klasse for sig

Ich bin meister! Foto: AP
Ich bin meister! Foto: AP
Følg Cykling

Marcels Kittel er kongen af massespurterne i dette års Tour de France!

Det kan der snart ikke længere herske nogen tvivl om.

Nærmest uanset hvad konkurrenterne prøver på, så kommer den tyske sejrsmaskine først over stregen, og det gjorde han naturligvis igen på dagens etape.

Selvom Kittel ikke sidder med et tog foran sig helt ind på etapens sidste kilometer, så finder han alligevel vej helt frem til fronten, og i dag gjorde han det med så stor suverænitet, at alle konkurrenterne må ryste på hovedet og spørge sig selv. Er der overhovedet nogen af os, der kan slå ham?

Spurten var nok en gang etapens højdepunkt, efter den klassiske Tour-opskrift på en sprinter-etape havde fundet sted. To mand kom i udbrud. Ingen andre fandt interesse i at gå med. Hullet op til feltet blev herefter udbygget og stabiliseres til sidst. Så begynder sprinterholdene at sætte en mand eller to frem, og langsomt, ganske langsomt, mindskes forspringet, inden det helt som forventet slutter i tide til, at sprinterholdene kan etablere deres sprintertog og lancere deres foretrukne sprinter.

Sådan gik det altså igen i dag, og selvom feltets andre sprintere forsøgte, så godt de kunne, så var Marcel i en klasse for sig cel ...

Han trynede og storydmygede samtlige sine konkurrenter og vandt med flere cykellængder foran de slagne konkurrenter. Ikke en gang Andre Greipel, der ellers altid er garant for en etape-sejr i de store etapeløb, kan byde sin landsmand trods.

Greipel var igen i dag en skygge af sig selv, og det selvom hans hold havde knoklet dagen lang, ikke mindst takket være Lars Bak. fora t holde udbryderne indenfor 'massespurts-afstand'.

Det kiksede for Lotto, og i øvrigt alle andre hold i spurten. Marcel Kittel er bare kongen af massespurterne, og den grønne trøje sidder efterhånden også ganske solidt på skuldrene af tyskeren.

Spitzenklasse, Marcel!

Mandag satte han ild til Tour-hotellet - Tirsdag er han i udbrud

Med Tour-agenterne på arbejde: Studehandler og reklamesøjler

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.